Afbeelding

Vijf podiumplaatsen op NK voor RC de Oude Molen

Sport Sport

Laarbeek - Het Nederlands Kampioenschap showrijden vond op zaterdag 28 januari plaats in het topsportcentrum in Almere. RC de Oude Molen heeft hier met acht nummers aan deelgenomen en heeft vijf podiumplaatsen weten te behalen, drie keer een tweede plek en twee keer een derde plek en daarnaast ook nog een vierde en twee keer een vijfde plek. 

Rond 7.30 uur in de ochtend vertrok de bus met alle rijdsters, trainsters en andere vrijwilligers naar Almere. Later in de ochtend stond een training gepland waarbij alle nummers nog een keer doorgenomen konden worden. Deze training ging erg goed en iedereen ging met vertrouwen de wedstrijd in. Daarna was het tijd om de haren en make-up te doen, waarbij handige vrijwilligers mooie creaties maakten. Een aantal rijdsters reed meerdere nummers waardoor er tussendoor snel gewisseld moest worden, door de goede hulp verliep dit allemaal soepel. 

Om 13.30 uur was de opening, waarna om 14.00 uur de wedstrijd begon. De kleine groep mocht beginnen. Een sterk nummer, gereden op muziek van ‘Mulan’, wat met volle overtuiging werd gereden en hiermee een derde plaats bemachtigde. Hierna was het Cadet kwartet aan de beurt. Vier meiden vertolkten het verhaal van de film ‘A Nightmare Before Christmas’ en hiermee behaalden zij een vierde plaats. Het Junior kwartet reed een heel sterk nummer met mooie patronen en sterke uitstraling. De concurrentie was net wat beter, maar met een mooie tweede plaats zijn ze zeer tevreden. De Junior groep reed op verschillende nummers van Sia en behaalde daarmee ook een tweede plaats.

Hierna was het de beurt aan de Cadet groepen. Vanuit RC de Oude Molen deden er twee teams mee. Cadet groep 1 reed als kameleons een leuk nummer en ze behaalden hiermee de tweedee plaats. In Cadet groep 2 reden allemaal jonge debutanten. Als pinguïns straalden ze op de baan en behaalden hiermee een vijfde plaats. Het senior kwartet reed een sterk nummer met als thema ‘Schizofrenie’. Een indrukwekkende vertolking waarmee ze op de vijfde plaats zijn geëindigd. Als laatste mocht de grote groep rijden met als thema ‘Cluedo’. Het was een spannende wedstrijd, het lag allemaal erg dicht bij elkaar. Een derde plek was dan ook zeker terecht voor deze groep. Iedereen kijkt met een goed en trots gevoel terug op deze dag en zijn super tevreden met de resultaten.