Afbeelding
Foto:

Jeu-de-Boules club Beek en Donk weer volop in beweging

Sport Sport

Beek en Donk - De algemene ledenvergadering van de Jeu de Boules club Beek en Donk over 2022 werd afgelopen vrijdag gehouden. 

Secretaris Wim van de Kolk werd getroffen door een herseninfarct. Het secretariaat werd overgenomen door penningmeester Marie-Louise Wijnen. 2022 was een spannend jaar voor het voorbestaan van de vereniging. In 2021 werd door de gemeente aangekondigd dat de Jeu de Boules club naar elders zou moeten verhuizen, maar er kwam geen garen op de klos. Uiteindelijk werd er voor gekozen om de reeds drie aanwezige banen op het Rembrandtplein uit te breiden met 4 banen. Toen in juni 2022, zonder overleg met de club, een bulldozer de toenmalige banen vernielde, vond er een spoedoverleg met de verantwoordelijke wethouder plaats gevolgd door constructieve besprekingen met alle daarbij betrokken ambtenaren. Het eindresultaat was dat eind juli de nieuwe banen aan het Rembrandplein in gebruik konden worden genomen. 

Tijdens de ledenvergadering kwamen de gebruikelijke punten aan de orde. Het bestuur werd uitgebreid met een lid; de heer Frits Sanderse. Ook werden er vijf leden gehuldigd: Maria Cuypers met haar 20 jarig lidmaatschap, Jan Verbakel, Mariet de Koning en Nelly Romeijn met hun 15 jarig lidmaatschap en Wim van de kolk met zijn 10 jarig lidmaatschap. Na de vergadering werd onder het genot van een drankje en een hapje nog een uurtje nagepraat.

Jeu-de-Boules is een actieve sport voor iedereen en ook senioren kunnen tot op hoge leeftijd nog prima een balletje gooien. Lekker in de buitenlucht bewegen met gezellige onderlinge contacten. De leden van de Jeu de Boules club kunnen terecht op dinsdag en donderdagavond om 19.00 uur en op zondagmorgen om 10.30 uur. In de herfst en wintermaanden wordt er op dinsdag- en donderdagmiddag om 14.00 uur gespeeld. Ook wordt er een wintertoernooi gehouden waarbij gebruik gemaakt wordt van de binnenbanen in Mariahout. Verdere vinden er uitwisselingen plaats met de Jeu-de-Boules verenigingen uit de andere Laarbeekse kernen. Via loting wordt de partner bepaald zodat iedereen gelijke kansen heeft om een partij te winnen. Ben je wellicht geïnteresseerd in deze leuke sport? Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken en meespelen om te ervaren of het een activiteit is die bij je past! Wil je meer informatie bel dan naar een van de bestuursleden. Voorzitter Els van Hoogstraten via 06-27325468 of secretariaat en penningmeester Marie-Louise Wijnen via 06-22566778.