Afbeelding

Wisselbeker in handen van Els van Hoogstraten

Sport Sport

Beek en Donk - De laatste wedstrijd door Jeu de Boules Club Beek en Donk werd afgelopen zaterdag 8 april gespeeld in de overdekte hal in Mariahout. Hiermee werd de wintercompetitie 2022/2023 afgesloten. Er werd een keer per maand op zaterdagmiddag onderling gestreden. Naast de maandelijkse winnaar werd na zaterdagmiddag bekeken wie de toernooiwinnaar was. Deze uitslag werd ’s avonds bekendgemaakt tijdens een gezamenlijk etentje in de Nieuwe Hommel in Beek en Donk.

Als winnaar kwam Els van Hoogstraten uit de bus. Zij wist in totaal 15 wedstrijden te winnen en daarmee 94 pluspunten te verzamelen. Zij mag nu een jaar lang de trotse bezitter zijn van de wisselbeker. Als tweede eindigde Jan van Schijndel. Hij won 13 wedstrijden en behaalde daarmee 64 pluspunten. Nummer 3 was Stien van Duijnhoven (niet aanwezig bij de prijsuitreiking). Zij won 12 wedstrijden en behaalde daarmee 43 pluspunten.

De leden maken zich alweer op voor het Oranjetoernooi op 6 mei, waar weer een wisselbeker te behalen valt. Drie keer per week bestaat er de mogelijkheid om te boulen, namelijk op dinsdag- en donderdagmiddag om 14.00 uur en op zondagmorgen om 10.30 uur op de mooie banen aan het Rembrandplein in Beek en Donk. Met ingang van 18 april verschuiven de middagen naar de avonden omdat het nu weer langer licht is en de middagen in de zomerperiode vaak te warm zijn. Op de avonden wordt er om 19.00 uur begonnen.

Hebt u ook interesse in Jeu de Boulen? Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken en een bal meegooien. Ervaring is niet noodzakelijk en reserveballen zijn op de baan aanwezig. U kunt ook contact opnemen met de voorzitter Els van Hoogstraten via 06-27325468 of secretariaat en penningmeester Marie-Louise Wijnen via 06-22566778.