Afbeelding

Oranjetoernooi Jeu de Boules Club Beek en Donk

Sport Sport

Beek en Donk - Het traditionele Oranjetoernooi van de Jeu de Boules club Beek en Donk werd op zaterdag 6 mei georganiseerd. Ze hadden geluk met het weer, want het was zonnig en droog. Bijna alle leden deden dit jaar mee en stonden om 13.30 uur in de startblokken om met elkaar de strijd aan te gaan op de Jeu de Boules banen aan het Rembrandtplein in Beek en Donk.

Er werden drie rondes gespeeld. Thea van de Loo en Mari Verbakel wisten als enigen alle twee drie rondes te winnen, maar dit jaar werd de overduidelijke winnaar Thea van de Loo. Zij wist daarbij 31 pluspunten in de wacht te slepen, wat haar een voorsprong van elf punten opleverde ten opzichte van Mari die met zijn 20 pluspunten ook een mooi resultaat neerzette.

De prijsuitreiking vond plaats in de Huiskamer van de Waterpoort. Met haar overwinning bewees Thea ook dat Jeu de Boules een sport is voor iedereen en die gemakkelijk te leren is. Thea is sinds oktober 2022 lid en had voordien nog nooit gespeeld, maar zaterdagmiddag wist ze iedereen af te troeven. Met trots laat ze dan ook haar beker zien. Hier werden nadien de wedstijden onder het genot van een drankje afgesloten.

Heb jij ook belangstelling in Jeu de Boules kom dan gerust een keer een balletje mee gooien op het Rembrandtplein. Bij goed weer wordt daar op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur en op zondagmorgen om 10.30 uur gespeeld. Iedereen is welkom!