Afbeelding

Leerzame basketbaltoernooien voor Lieshoutse Onder 12 en G-team

Sport Sport

Lieshout - Onder 12 speelde op zaterdag 3 juni een internationaal basketbaltoernooi in Henri Chapelle, bij Luik. Een hele ervaring voor de jongste spelers van Basketball Club Lieshout. 

Zij namen het op tegen op hoog niveau spelende tegenstanders. De eerste tegenstander was Musel Pikes uit Luxemburg. Zij namen in de eerste helft een kleine voorsprong, maar Lieshout wist de schade te beperken. Desondanks werd de eerste wedstrijd verloren. In de tweede wedstrijd tegen RBB Gembloux leek Lieshout voor een stunt te kunnen gaan zorgen. Met mooie scores aan beide kanten was het een leuke wedstrijd om te zien. RBB Gembloux wist door goed teamspel meer kansen te creëren en won uiteindelijk toch. De volgende tegenstander was het Duitse TuS Zülpich. Na een gelijk opgaande beginfase moest Lieshout toch hun meerdere erkennen in de tegenstander. Als laatste nam Lieshout het op tegen Cosmo Genk BBC. Lieshout startte sterk met 10 punten voorsprong, maar de lange dag en met maar twee wissels op de bank begon de vermoeidheid toe te slaan. Genk kon de wedstrijd daardoor overnemen en winnen. Het was voor de spelers een leerzame ervaring om met trots op terug te kijken.

Op zondag ging het G-team van Basketball Club Lieshout naar het Super-G toernooi in Rosmalen. Een jaarlijks sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Er werd door 14 teams gestreden om de toernooiwinst. In de eerste wedstrijd mocht Lieshout meteen aan de bak. In een gelijk opgaande wedstrijd gaf Lieshout de partij aan het einde uit handen. Er werd met 24-34 verloren. De tweede wedstrijd ging een stuk beter. Er werd goed samengespeeld en Lieshout stond geruime tijd voor. Opnieuw werd het in de tweede helft toch weer lastig. De tegenstander profiteerde en pakte een nipte 20-24 overwinning. De derde wedstrijd werd door goed samenspel en rake schoten met 36-28 gewonnen, waarna de spelers aan konden schuiven voor een heerlijke lunch. Tijdens de pauze vond er een shoot-out plaats. Marcel wist een plek in de finale te bemachtigen, die later op de dag gespeeld werd. In de laatste wedstrijd moest Lieshout het afleggen tegen een fysiek sterker team. Hierin kwam Marcel ten val, waardoor hij niet meer verder kon spelen en helaas ook niet fit genoeg was om deel te nemen aan de shoot-out finale. Zijn plek werd door Anouk overgenomen. Ze eindigde knap vierde. Het G-team beleefde een leuke en leerzame dag.

Afbeelding