Het Lieshoutse jeugdteam met (vlnr.) Asja Timmers, Maud Steegs en Hilke Klomp
Het Lieshoutse jeugdteam met (vlnr.) Asja Timmers, Maud Steegs en Hilke Klomp Foto:

Ook jeugdteam voor Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Met de inschrijving van één jeugdteam heeft Badminton Club Lieshout komend seizoen weer een team in de landelijke jeugdcompetitie. Na enkele jaren is de vereniging dus weer vertegenwoordigd. De jeugdbegeleiding is er in geslaagd één team samen te stellen dat deel gaat nemen in de ‘goud-klasse’ van de totaal vernieuwde jeugdcompetitie van Badminton Nederland. Na onderzoek bleek een tweede jeugdteam op dit moment niet haalbaar.

De afgelopen jaren is Badminton Club Lieshout niet vertegenwoordigd geweest in de jeugdcompetitie. Aan de ene kant kon de vereniging onvoldoende spelers opstellen en aan de andere kant was de vereniging niet zo tevreden over de organisatie van de jeugdcompetitie. Badminton Nederland organiseerde deze jeugdcompetitie, in het verleden, immers enkel en alleen op basis van leeftijden. Hierdoor ontstonden er grote sterkteverschillen en kon de jeugd niet op hun/haar eigen niveau spelen. Badminton Club Lieshout heeft daarop een oplossing gezocht door deel te nemen aan de competitie die georganiseerd wordt door een andere badmintonbond: de Helmondse Badminton Bond, maar ook daar bleken de niveauverschillen erg groot. Toen bleek dat de Lieshoutse jeugd veel te hoog was ingedeeld kon er daar ook niet geschakeld worden. Door deze ongelijke partijen raakte de jeugd gedemotiveerd. Na deze perikelen kwam de coronapandemie er over heen, waardoor er helemaal niet meer in competitieverband gespeeld kon worden.

Nieuwe opzet
Inmiddels heeft Badminton Nederland de organisatie van de jeugdcompetitie volledig herzien. De jeugd wordt nu volledig ingedeeld op speelsterkte enigszins aangevuld met leeftijd. De Lieshoutse jeugd is inmiddels ingeschreven in de klasse ‘goud’, die net boven de categorieën ‘zilver’ en ‘brons’ komt. Boven ‘goud’ komt overigens nog een hele serie categorieën variërend van D naar C en van B naar A. Het Lieshoutse team zal bestaan uit de vaste spelers Asja Timmers, Maud Steegs en Hilke Klomp en de naam gaan dragen van sponsor BouwBaar Bouwmanagement. Met deze inschrijving is de competitie-inschrijving van Badminton Club Lieshout voor het seizoen 2023-2024 helemaal compleet. Eerder heeft de vereniging immers bij de senioren al een herenteam ingeschreven in de klasse ‘Mannen-2, spelend met een veren shuttle’.