De jeugd van Badminton Club Lieshout is trots op de verdiende bekers en medailles
De jeugd van Badminton Club Lieshout is trots op de verdiende bekers en medailles

Gezellig jeugdtoernooi bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft van het jeugdtoernooi uiteindelijk een heel gezellige dag gemaakt. De sportieve leden hebben immers niet alleen gebadmintond, maar zijn daarna samen friet wezen eten voordat ze de kegelschoenen aantrokken voor een potje kegelen. Het jeugdtoernooi is daardoor uitgelopen op een goed gevulde en heel gezellige dag.

De jeugdbegeleiding van Badminton Club Lieshout had voor de jeugd een leuk toernooi in elkaar gezet. In diverse rondes speelden ze dubbelpartijen, steeds met een andere partner. Omdat de groep niet heel groot was hebben de junioren en aspiranten het toernooi samen afgewerkt. Toch kon Robin Kessel uiteindelijk de beker voor beste Junior in ontvangst nemen. Bij de aspiranten was dat geen uitgemaakte zaak. In een onderlinge partij gaven Maud Steegs en Hilke Klomp elkaar geen centimeter ruimte, waardoor de wedstrijd zelfs verlengd moest worden. Hilke Klomp trok uiteindelijk aan het langste eind en mocht zich winnaar bij de aspiranten noemen.

Eten en medailles
Na het badmintonnen was het tijd voor eten. Met hulp van de nieuwe uitbaters van de sporthal Ruud en Annemarie Huibers kon de jeugd zich te goed doen aan de versgebakken friet en gelijktijdig napraten over het leuke toernooi. Vooraf werden er natuurlijk weer prijzen uitgedeeld. Naast bekers voor de winnaars, waren er -dankzij MK Sport- ook medailles voor iedere deelnemer. Deze keer verzorgde Ria Donkers namens het bestuur van Badminton Club Lieshout de uitreiking.

Kegelen
Als volgende stap vertrok de hele groep naar de Vresselse hut. Deze mooi gelegen locatie in de Vresselse bossen (midden tussen Son, Sint-Oedenrode en Mariahout) is prima ingesteld op kinderfeestjes. De locatie beschikt over een mooie kegelbaan waar de jeugd zich prima op kon uitleven. Zo werd de dag toch ook weer sportief afgesloten en kon de jeugdbegeleiding terugkijken op een vermoeiende, maar wel leuke en sportieve dag.