Afbeelding

Henk van de Vegt kampioen bandstoten Biljartclub ‘t Centrum

Sport Sport

Beek en Donk - Na afsluiting van de reguliere competitie van Biljartclub ‘t Centrum, startte op 5 juni het bandstotentoernooi met 40 leden. Alle deelnemers werden door van te voren de gemiddeldes te bereken ingedeeld over acht poules met vijf biljarters waarvan de bovenste twee doorgaan naar de volgende ronde. Na twee weken bleven er nog zestien biljarters over.

Afgelopen maandag en dinsdag moest er gewonnen worden om verder te komen in het toernooi, zodat er op dinsdag nog vier leden over waren die aan de halve finales begonnen. Dat het spannend was bleek aan de uitslagen, de eerste halve finale wedstrijd ging tussen Bliek Klaasen en Mariette Frijters, met een mooi gemiddelde van 0,933 van zijn 14 te maken caramboles in 15 beurten was Bliek de eerste finalist. Mariette kan terugkijken op een mooi en door haar sterk gespeeld toernooi. 

De tweede wedstrijd was voor Henri van Leuken en Henk van de Vegt. Dat ze goed aan elkaar zijn gewaagd was duidelijk te zien in de partij die werd afgewisseld met goede en ook vele slechte beurten. Uiteindelijk was het Henk die zich als tweede finalist mocht noemen door met een gemiddelde van 1,13 in 23 beurten te winnen. Henri bleef steken met 22 van zijn te maken 33 caramboles. 

Na een kwartier pauze, werd er gestart met de finale. Dat Henk zich na de halve finale had herpakt bleek wel uit zijn mooie spel, in 17 beurten met een mooi gemiddelde van 1,52 trok Henk de partij naar zich toe en mag ie zich kampioen bandstoten 2023 noemen. Voor Bliek was de laatste partij er toch misschien eentje te veel, maar hij kan trots zijn met zijn tweede plek. 

Het bestuur feliciteert Henk met zijn kampioenschap, en bedankt de leden voor hun grote opkomst. In de vakantieperiode is het Ontmoetingscentrum op de woensdag open van 09.00 tot 17.00 uur om vrij te biljarten of een potje te kaarten. De nieuwe biljartcompetitie start op maandag 4 september. Kom je uit Laarbeek en zou je mee willen komen biljarten? Neem dan contact op Theo van Schijndel via schijndel55@kpnmail.nl of bel 06-13027719.