Huseyin Mentes en Willem van den Eijnden
Huseyin Mentes en Willem van den Eijnden Foto:

Overname Boksclub Laarbeek

Sport Sport

Beek en Donk - Boksclub Laarbeek wordt vanaf maandag 23 oktober overgenomen door Willem van den Eijnden. Onder de naam Hit & Grow verlegt hij de focus naar gezondheid en zal Riny Heesakkers, onder toezicht van Hit & Grow, nog een drietal lessen in de week geven.

Afgelopen zondag heeft burgemeester Van der Meijden, tijdens het Boksgala en afscheidstoernooi van Riny Heesakkers, de gelegenheid aangegrepen om Hit & Grow succes te wensen. Daarbij bood de burgemeester, namens de gemeente Laarbeek, een nieuw gevelbord aan die door Willem en clublid Huseyin Mentes in ontvangst werd genomen. Willem gebruikt zijn ervaring als jongerenwerker om de weerbaarheid te vergroten bij jeugd. Volgens Willem is het de ideale manier om aan zelfvertrouwen te werken maar is het vooral ook erg leuk om lekker actief bezig te zijn en de spanning te voelen. “Men leert omgaan met tegenslagen en durft door het boksen uitdagingen aan te gaan.”

De populariteit van boksen neemt de laatste jaren flink toe. Reden hiervan is dat de positieve eigenschappen van deze sport steeds vaker worden ingezet voor andere doeleinden dan alleen wedstrijdsport. Onder de vlag van Hit & Grow worden er inmiddels ook weerbaarheidstrainingen aangeboden aan de lagere scholen in Laarbeek. De eerste reacties van de scholen zijn heel positief. De boksschool is in Beek en Donk te vinden aan de achterzijde van het Ontmoetingscentrum. Iedereen die eens wil komen kijken is welkom. Meer informatie is te vinden op www.HitandGrow.nl.