Afbeelding

Mooie score Cup of Europe voor Gwenn Gilsing

Sport Sport

Beek en Donk - In Pula, Kroatië, werd van 31 oktober t/m 6 november de Cup of Europe gehouden. Gwenn Gilsing van RC De Oude Molen werd geselecteerd voor deze wedstrijd in maarliefst twee disciplines.

Aan de internationale wedstrijd deden onder andere schaatsers mee uit Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Kroatië, België en Groot-Brittannië. Hier schaatst de absolute top. Op zondag vertrok Gwenn samen met trainster Shirley Westhoff naar Kroatië om te starten met de discipline solodance. Na een goede training op maandag begon de wedstrijd voor Gwenn op dinsdag. Na de styledance stond Gwenn op een voorlopige vijftiende plaats. Woensdag verbeterde Gwenn haar score aanzienlijk waardoor ze is geklommen naar plek elf, met de achtste technische score. Uiteindelijk wist Gwenn de twaalfde plaats te behalen.

Op donderdag vertrokken trainsters Yvonne Westhoff en Yvonne v Zutven naar Kroatië om Gwenn te coachen bij het tweede onderdeel, freeskating. Hier startte Gwenn met een sterke kür waardoor ze een voorlopige elfde plaats wist te bemachtigen. Bij de lange kür liet Gwenn wat puntjes liggen waardoor ze uiteindelijk op de twaalfde plek geëindigd is.

Al met al een week vol gezelligheid en sportiviteit. Dit was de laatste internationale wedstrijd voor RC De Oude Molen in 2023. Het volgende grote evenement is de KerstROLLERshow in het weekend van 16 en 17 december. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.rcdeoudemolen.nl.