Afbeelding

Volleybalvereniging Bedovo kent teleurstellend weekend

Sport Sport

Beek en Donk - Waar Bedovo DS2 op 10 januari nog als winnaar uit de bus kwam in een spannende vijfsetter, was het afgelopen weekend de beurt aan de andere teams. 

Zowel de meiden bij de B-jeugd als de C-jeugd hadden geen kans tegen respectievelijk tegen ODI en Unitas. Beide teams gingen ten onder met 4-0. Bedovo Dames 1 maakt een slechte beurt door met 3-1 te verliezen tegen naaste concurrent VC Bravo DS1. Het blijft spannend in de onderste regionen van de promotieklasse C. Er staan zeven teams binnen een marge van 5 punten met elkaar en iedere week kan er weer een stoelendans plaats vinden voor de verschillende posities.

Bedovo Dames 3 had op voorhand een pittige wedstrijd en moest tegen het als eerste geplaatste Vamos DS5. In geheel nieuwe shirts, gesponsord door Restaurant de Burgemeester en kapsalon haarmode Anne-Marie, schoot het Beek en Donkse team uit de startblokken. De eerste set liep op rolletjes en vrij eenvoudig werd de eerste set binnen gehaald en daarmee ook het eerste punt. Vol goede moed begonnen ze aan de tweede set, maar Vamos leek te zijn opgewarmd tijdens de eerste set. Door een paar pittige service series van de tegenstander en wat andere technische foutjes, verloor Bedovo de tweede en derde set. De moed zakte de meiden langzaam in de schoenen, maar niets bleek minder waar. De vierde set begon met een goede service serie van Bedovo. Hierdoor kwam er weer licht aan de horizon, het was een nek aan nek race en jawel, Bedovo won! Dit maakte het 2-2 en de start van de vijfde set begon. Het team was moe en al tevreden met de twee gemaakte punten, hierdoor eindige de vijfde set en werd het toch nog 3-2 voor de tegenstander.