Afbeelding
Foto:

Runnersclub Lieshout de bergen in

Sport Sport

Lieshout - De hardlopers van Runnersclub Lieshout maken normaal hun trainingskilometers in Lieshout of directe omgeving. Minimaal twee keer per jaar zoeken ze een andere omgeving om gezamenlijk een training af te werken. Zo ook afgelopen zaterdag.

Je hoeft niet ver te reizen om een even zo mooie omgeving als het Laarbeekse te vinden. De gekozen locatie was Uden, specifieker de omgeving van de Bedafse Bergen. Door hardlopers uit het Udense is hier een trail uitgezet. Een trail is hardlopen door de natuur, voornamelijk over smalle, onverharde paadjes met natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, en beekjes. Diverse afstanden en diverse tempo’s kortom voor iedereen wat wils. De start was direct pittig. De stuifduinen van de Bedafse Bergen op. Bovenop de duinen had je een mooi zicht op het complete gebied en was het mooi om te zien hoe gevarieerd de sportactiviteiten waren die op de vroege zaterdagochtend werden ontplooid. Er werd aan nordic walking gedaan, er was een bootcamp bezig en, last but not least, er werd gelanglauft!

Maar Bedaf en omgeving had nog meer in petto. Het lijkt of de grond in de omgeving het vele regenwater niet meer kan verwerken, de volgende uitdaging was een flink stuk door het water hardlopen enkele kilometers naderhand gevolgd door een steile klim richting een viaduct over de A50. Inmiddels was het wat gaan regenen en de wind zorgde voor wat minder prettigere omstandigheden. De volgende uitdaging lag al weer op de lopers te wachten: Het Laarzenpad. Met normale laarzen had je geen droge voeten gehouden, laat staan met loopschoenen. Door het gebied waar ze liepen loopt ook de Peelrandbreuk, een geologisch verschijnsel waar de kans op aardbevingen groter is en zich daarnaast manifesteert in een hoge grondwaterstand en de kenmerkende roestkleur van het water. Kortom; een drassig gebied wat door de lopers moest worden doorkruist. Maar aan alle leuke dingen komt een eind, na vele enerverende kilometers en natuurlijke hindernissen wachten koffie met iets lekkers en de wasmachine. Een zaterdagochtendbeleving die naar meer smaakt. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding