Mies van Berlo, Ria van Wanrooij en Marcel van Aspert
Mies van Berlo, Ria van Wanrooij en Marcel van Aspert

Geslaagde nieuwjaarswandeling voor leden Runnersclub Lieshout

Sport Sport

Laarbeek - De jaarlijkse nieuwjaarswandeling van Runnersclub Lieshout (RCL) was op zondag 14 januari. Om 11.00 uur werd er verzameld bij Porcus Campus in Aarle-Rixtel.

Elk jaar probeert het bestuur een andere Laarbeekse locatie te vinden om samen te komen. Dit keer was de keuze dus gevallen op de Porcus Campus. Na een kort woordje van welkom en uitleg over de route gingen 35 leden enthousiast aan de wandel. Een mooie route door de Biezen waar de paden goed begaanbaar waren. Bij terugkomt op de locatie werden alle leden getrakteerd op een kop soep en een worstenbroodje. Voorzitter Vera Cox-Kuijpers heette iedereen nogmaals welkom en wenste iedereen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. In haar speech vertelde Vera over enkele feiten van het jaar 2023. Zo werd er 250 keer de finishlijn gepasseerd door de hardlopers en werden er diverse seizoenswandelingen gelopen.

RCL reikt ook altijd een drietal oorkondes uit. De eerste oorkonde was voor Mies van Berlo, vrijwilliger van het jaar. Voor het eerst in de geschiedenis van RCL werd iemand voor de tweede keer vrijwilliger van het jaar. Het blijkt maar weer hoe RCL kan rekenen op Mies. Door trainster Rianne van Eerd werd de hardloper van het jaar gekozen. Dit jaar was deze eer voor Marcel van Aspert. Marcel is een goede ambassadeur voor RCL door zich in het jaar 2023 op acht evenementen te laten zien. Ook is Marcel de drijvende kracht achter de zaterdagochtend trainingen, waar Marcel altijd nadien een mooie ‘Reel’ op Instagram plaatst. Wandeltrainer Jan van Asseldonk had lovende woorden voor Ria van Wanrooij. Zij werd uitgeroepen tot wandelaarster van 2023. Ria is (vrijwel) altijd aanwezig op trainingen, is lid van de poetsploeg, al 32 jaar lid en een vaste deelnemer aan de wandelvierdaagse van Alkmaar.