Marcel Selder, onderdeel van team 3 dat won met 10-0
Marcel Selder, onderdeel van team 3 dat won met 10-0

Team 3 haalt uit namens ATTC’77

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Op de dag waarop de meteorologische lente is begonnen mochten drie teams zich opmaken voor een thuiswedstrijd in Aarle-Rixtel. Team 2, 3 en 5 trokken ten strijde in de, respectievelijk 3e, 4e en 5e klasse.

Het 2e team presteert verrassend goed in de 3e klasse na de promotie vanuit de 4e klasse. Na drie wedstrijden bekleedt het team de tweede plek in de poule. Het is de taak om deze plaats vast te houden als concurrent Veldhoven 4 op bezoek komt. De tegenstanders hebben de sterke Kevin van der Elst in de opstelling staan, welke voor Frederieke van de Poel en Mark Rovers en maatje te groot bleek te zijn. André van der Wal kwam heel dicht bij een spectaculaire overwinning, maar moest in de vijfde set toch buigen voor Van der Elst. Doordat de heren en dame wel alle drie wisten te winnen van Joyce van Gompel en André en Frederieke ook van Stefan Sanders werden er toch vijf punten behaald waarmee de punten gedeeld werden met een 5-5 uitslag. Vooral voor ATTC’77 is dit een goed resultaat, want hiermee blijven ze op de tweede plaats staan in de hun poule.

Team 3, bestaande uit Vincent Braak, Bart Willems en Marcel Selder, zijn al sinds de eerste ronde de koploper in hun poule in de 4e klasse en zorgde ervoor dat Unicum 6 uit Geldrop een vervelende avond beleefden. De drie heren laten zien veel te hebben geleerd in de 3e klasse en zijn uit op revanche in de 4e. Met slechts één vijfsetter boekte de formatie een vrij gemakkelijke en tevens indrukwekkende 10-0 overwinning. Hiermee loopt het team iets uit in de ranking en staat het inmiddels met vijf punten los op de koppositie.

ATTC’77 5 beleefde een lastigere avond tegen de bezoekers van Red Stars 5 uit het Limburgse Venray. Dit team staat met een straatlengte verschil op de koppositie in de 5e klasse, waarmee de mannen van team 5 al op voorhand wisten dat het een zware dobber ging worden. Doordat Henk Buiting, Yven Swinkels en Geert-Jan van Duijnhoven toch nog ieder één wedstrijd wisten te winnen bleven er met een 3-7 resultaat in ieder geval nog een paar punten achter in Brabant. Door dit resultaat is de ploeg wel verder achteropgeraakt en moet het flink wat meer punten te halen om uit de onderste regionen weg te komen.