Afbeelding

Speelavond DOT Schaak

Sport Sport

Beek en Donk - De finaleronde bij DOT is begonnen. In groep A speelde Zjon tegen Aloys. Met een ruil wist Zjon de belangrijke zwarte loper op g7 te elimineren. Zjon behield zijn loper op de zwarte velden en kon met samenwerking van zijn dame Aloys geforceerd mat zetten. Zover liet Aloys het niet komen en gaf op.

Andere partij in groep A werd gespeeld tussen Jan en Chris van Laarhoven. Jan kon in het middenspel ongehinderd zijn torens verdubbelen op de d-lijn. Verschillende stukken en dame werd geruild en Jan hield hier een extra pion aan over. Het eindspel met ieder een toren werd zorgvuldig uitgespeeld. De f-pion, onderweg naar het promotieveld, kon niet meer gestopt worden en Chris gaf op.

In de B groep speelde Frans en Johnny naar een snelle remise toe. Dame en andere stukken werden geruild en er viel voor beide spelers geen eer meer te behalen. André speelde een zeer sterke partij tegen Peter. In een vernuftig toreneindspel wist André aan het eind een b-pion over te houden die niet te stoppen was voor Peter. Willy won zijn partij reglementair van Ferrie.