Afbeelding
Foto:

Crystal Tulip Competition RC de Oude Molen

Sport Sport

Beek en Donk - In Moerkapelle werd van 1 t/m 4 mei de Crystal Tulip Competition gereden. Dit is een internationale solodanswedstrijd waar vijf rijdsters van RC de Oude Molen aan mee hebben gedaan. Er waren deelnemers uit Belgie, Duitsland, Engeland en natuurlijk Nederland.  

Vanuit RC de Oude Molen deden Tess Raaijmakers (tots), Nena Clignett (mini), Emma Verhofstad (mini), Sofie Zdziech (mini) en Anouk Verbugt (junior) mee. Al super gaaf om hier te mogen staan tussen andere rijdsters dan normaal. Bij de tots reed Tess een goede verplichte dans, waarmee ze een voorlopige derde plaats wist te bemachtigen. Bij haar vrije dans had ze een klein foutje waardoor ze wat minder punten kreeg en uiteindelijk op een vierde plek is geëindigd, wat een super knappe prestatie is.  

Bij de mini’s mochten Sofie, Emma en Nena twee verplichte dansen rijden in een deelnemersveld van 29 rijdsters. Bij de eerste dans wist Sofie zelfs de hoogste score te behalen. Alle drie hebben ze mooie dansen laten zien en straalden ze op de baan. Sofie is 7e geworden, Nena 18e en Emma 28e. Anouk reed bij de junioren een goede styldance en wist hiermee goede levels te halen, waarmee ze op een voorlopige vijfde plek stond in een deelnemersveld van 19 rijdsters. Met haar vrije dans wist ze een mooie vierde plek te behalen, wat in het eindklassement een vijfde plek opleverde. Voor allemaal was het een hele leuke ervaring met goede resultaten. Als afsluiting was er een gala met alle rijdsters, wat erg gezellig was.