Afbeelding

Koningschieten Strijd In Vrede

Sport Sport

Beek en Donk - Het jaarlijkse clubkampioenschap, het zogenaamde koningschieten, van handboogsport vereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk werd op zaterdag 4 mei gehouden.

Het koningschieten wordt volgens de traditionele clubregels gedaan, die afwijken van de gebruikelijke wedstrijdregels. Er worden tweemaal 16 tellende pijlen geschoten over een afstand van 25 meter, terwijl de jeugd over een kleinere afstand van 18 meter schiet. Terwijl bij normale wedstrijden de schutters zelf de scores schrijven, worden deze bij het koningschieten genoteerd buiten het zicht van de schutters en is alleen een anonieme tussenstand te zien. Hierdoor blijft tot het eind van de wedstrijd spannend wie de hoogste score heeft en daarmee koning wordt. Of zelfs keizer als dit voor de derde keer op rij lukt.

Na de traditionele gezamenlijke lunch werd om 15.00 uur met de wedstrijd begonnen. De 23 schutters in drie klassen (recurve, compound en jeugd) maakten er samen een mooie, gezellige en spannende wedstrijd van. In de compoundklasse had de uiteindelijke winnaar al snel een flinke voorsprong, maar bleef de strijd om de tweede plaats spannend. In de recurve klasse bleef een groep van vijf schutters tot het eind van de wedstrijd dicht bij elkaar en was het tot het laatst spannend wie de winnaar zou worden. De uitslag was als volgt:

- Recurve koning: Damian Vaes (295)
- Recurve prins: Martijn Peters (294)
- Compound koning: Jochem Wiering (309)
- Compound prins: Rob Wolfs (284)
- Jeugd prinses: Inge Hendriks (206)

Na de prijsuitreiking werd de wedstrijd gezellig afgesloten met een hapje en een drankje.