Organisatie Ameezing Aarle op het kerkplein. V.l.n.r. Paul Geene, Stephan Verleisdonk, Marloes van der Loo, Jantine de Jongh, Dirk Verhoeven en David Verstappen.
Organisatie Ameezing Aarle op het kerkplein. V.l.n.r. Paul Geene, Stephan Verleisdonk, Marloes van der Loo, Jantine de Jongh, Dirk Verhoeven en David Verstappen.

Meezingen uit volle borst tijdens ‘Ameezing Aarle’

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Het nieuwe muzikaal evenement ‘Ameezing Aarle’ vindt op zaterdag 25 juni plaats. Dirk Verhoeven van Harmonie de Goede Hoop: “We hadden het evenement al eerder gepland in december, maar dit kon helaas niet doorgaan vanwege de maatregelen. We hebben met de organisatie een nieuwe datum gekozen en op zaterdag 25 juni vindt het grote meezing-festijn plaats op het kerkplein in Aarle-Rixtel.”

Een aantal inwoners van Aarle-Rixtel heeft het initiatief opgepakt om iets te organiseren, waarbij muziek een centrale rol speelt. Paul Geene is een van de initiatiefnemers: “Muziek verbindt, dus de plannen voor een sing-a-long feest waren snel geboren.” De Harmonie is al flink aan het repeteren en zorgen voor de gezellige muzikale invulling van de avond. Paul: “Samen met een aantal vrijwilligers en Aarle Onderneemt zijn we bezig met alle organisatorische zaken voor deze avond.”

Start verkoop toegangskaarten
Toegangskaarten voor het muzikale evenement zijn te koop bij De Boerenbond en Snoeperij Jantje. Op zaterdag 7 mei is een speciaal voorverkoop moment van 10.00 tot 12.00 uur bij De Couwenbergh. Geene: “Dit is ook meteen het laatste moment op kaarten te kopen voor €10,00 per stuk. Daarna kosten de kaarten €12,50 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.” Eerder gekochte kaarten met datum 18 december zijn ook nog steeds geldig. Paul: “Ook is het mogelijk om op 7 mei bij De Couwenbergh de eerder gekochte toegangskaarten in te wisselen, als mensen niet kunnen op 25 juni. Het is mogelijk om het bedrag van het toegangskaartje terug te krijgen of kan het bedrag doneren aan het goede doel van het evenement: het jeugdorkest van de Harmonie.”

Onvergetelijke avond
Het kerkplein wordt speciaal voor dit evenement afgesloten, alleen met een ticket is toegang mogelijk. “Vanaf 19,00 uur gaan de deuren open en de Harmonie start om 20.00 uur. Naast een drankje zijn we ook bezig om wat eettentjes en foodtrucks te regelen. Na de Harmonie zetten the PartyCrashers het feestje nog even door op het kerkplein. We hebben ontzettend veel zin in een gaaf muzikaal festijn in ons gezellige Aarle”, zegt Paul enthousiast. In Eindhoven, Tilburg en Valkenswaard is het ‘Ameezing’-concept al vele jaren succesvol. Dirk: “Een groot festijn op het kerkplein van Aarle-Rixtel, waarbij het publiek uit volle borst kan meezingen met verschillende liedjes. Het wordt een feest waar je zeker bij wilt zijn!”