Afbeelding

Laarbeekse wandeltochten

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Op zaterdag 4 en zondag 5 juni organiseert buurtvereniging De Vijver weer de Laarbeekse wandeltochten. Inmiddels hebben ze de laatste puntjes op de i gezet: de routes zijn klaar, voor de EHBO is gezorgd en de posten kunnen ingericht worden. Net als andere jaren zullen ze zorgen dat er op de rustpunten koffie, thee, ranja, frisdrank, water en soep te verkrijgen zijn. Het enige wat we ze nog nodig hebben is goed wandelweer.

Startplaats is dit jaar: de Dorpstuin, Parklaan 2 te Beek en Donk. Van daaruit vertrekt u voor een mooie tocht door de omgeving van Laarbeek, waarbij u kunt kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer. Er zijn weer 2 verschillende wandeltochten uitgezet voor de zaterdag en de zondag. 

Op zaterdag loopt de route via de mooie waterberging richting Boerdonk, Gemert en via het Broek terug naar de startlocatie. Op zondag een nieuwe route: De routes lopen door het natuurgebied De Biezen en door het Grotelse Bos. Het is een prachtig natuurgebied met heel gevarieerde landschappen zoals natte gronden, heidevelden, bosgebieden en open landschappen.

Vooral de langere afstanden zijn natuurlijk een goede oefening voor diegenen die de Nijmeegse vierdaagse en/of de Kennedymars gaan lopen. Zoals u ziet, voor iedere wandelaar (zowel geoefend als ongeoefend) een haalbare afstand. De wandelingen zijn helemaal uitgepijld, en gaan over B-wegen, onverharde paden, door bossen, over fietspaden, langs waterloopjes, vennen en poeltjes enz., kortom, door de mooiste gebieden rondom Laarbeek. Vanaf 07.30 uur kunt u starten voor alle afstanden.

De kosten bedragen €3,00 per persoon per dag. Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland betalen €2,50 per persoon per dag. U kunt per dag inschrijven, dus u kunt ook 1 van de 2 dagen deelnemen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.laarbeeksewandeltochten.nl.