Afbeelding

Christel de Laat in Openluchttheater Mariahout

Activiteiten & Evenementen

Mariahout – Met haar programma ‘Hoe dan?!’ staat Christel de Laat zaterdag 23 juli op het podium van het Laarbeekse theater. Een avond vol dolkomische verhalen en liedjes waarin Christel haar publiek meeneemt in hilarische verhalen waarin ze zichzelf, maar ook haar publiek niet spaart.

Voor kijkers van Omroep Brabant is Christel geen onbekende. De door haar gepresenteerde BrabantQuiz kan op een vaste schare kijkers rekenen. Toch is Christel heel realistisch; moeder en oma zijn vindt ze belangrijker dan alle dingen ernaast. De vrolijke dame die gezellig kan buurten is van diverse markten thuis. Zo is ze ook BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) en werkt ze regelmatig voor bedrijven. “Mariahout ken ik wel”, lacht ze. “Daar stond ik ooit nog eens als bouwvrouw voor een nieuwbouwproject op een steiger!” Ze beschouwt het als een voorrecht dat ze aan zoveel leuke activiteiten mag ‘snuffelen’. Zeker geen ranking van leuke activiteiten, al staat haar gezin duidelijk op één.

Hard werken
Begonnen bij een feesterij rolde Christel eigenlijk van de ene activiteit in de andere. Ze pakte van alles aan en ging uiteindelijk voor zichzelf aan de slag. Het succes dat ze nu heeft is haar zeker niet komen aanwaaien. Het was hard werken, vrijwilligerswerk is haar niet vreemd. Inmiddels geniet Christel van haar fijne publiek waarmee ze via de sociale media regelmatig zaken deelt. “Ik prijs me enorm gelukkig”, zegt Christel, die haar publiek nu alweer een derde theaterprogramma kan laten zien. “Elke voorstelling is weer een beetje anders, omdat elk publiek anders is en ik me ook niet elke dag hetzelfde voel.” De automatische piloot wordt door Christel niet gebruikt.

Samenwerking met publiek
In Christels voorstelling zit ook een interactief stuk. “Het is echt samenwerking tussen het publiek en mij”, legt ze uit. “Dat maakt een theatervoorstelling zo leuk.” Christel vindt het mooi dat er zo’n divers publiek naar haar programma komt. “Er kan iemand van tussen de dertig en vijftig jaar bij zijn, die samen met zijn ouders naar de voorstelling komt. Of ome Piet, die voor het eerst van zijn leven een theater bezoekt.” Christel heeft in ieder geval heel veel zin in de voorstelling in de open lucht en roept alle lezers van DeMooiLaarbeekKrant op om een kaartje te kopen. Want in haar theatershow zitten herkenbare situaties genoeg: frustraties over gekmakende bureaucratie, ellende van bevolkingsonderzoeken, last van irritante kinderen en vergeet zeker fysieke ongemakken niet. Het komt allemaal voorbij in de voorstelling ‘Hoe dan?!’.