Afbeelding
Foto: Marcel_vd_Kerkhof_(B&D)

Sint Servatius Gilde gaat weer koningsschieten op Kermismaandag

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Na drie jaar pakt het Sint Servatius Gilde uit Lieshout haar jaarlijkse traditie van het koningsschieten op kermismaandag weer op. In 2020 ging dit wegens de ‘Coronamaatregelen’ niet door. 

Omdat in 2021 ook nog maatregelen van kracht waren, werd geschoten om de titel ‘Kermiskoning 2021’. Deze eenmalige titel ging naar Bas van Pelt die de vogel met een ‘welgemikt’ schot naar beneden haalde. Het is niet zo dat ze de huidige Koning moe zijn en zeker de Koningin niet, maar de broederjaren gaan tellen! Willen er nog een paar Keizer worden dan moet er nu toch iets gebeuren, dus spannend zal het zeker zijn. Kom dat zien!

De dag begint om 08:00 uur en voor deelname van leden is een bijdrage verschuldigd. De gildebroeders en overige deelnemers aan het ochtendprogramma verzamelen zich op het gildeterrein aan de Beemdkant.
08:15 uur: Vertrek naar het koningspaar voor een vendelgroet en ontbijt;
09:30 uur: Vertrek naar het gemeentehuis in Beek en Donk voor het drinken van de koningswijn;
10:00 uur: Ontvangst door de burgemeester van Laarbeek of diens vervanger;
10:45 uur: Vertrek naar Lieshout, hoek van de Ribbiusstraat met de Servaasstraat. Vanaf daar een rondgang door het dorp langs Francicushof, het Bavaria Brouwerij Café, het Dorpshuis en café de Koekoek voor een glaasje bier, wijn of fris;
Omstreeks 12:30 uur in ’t Café van Lieshout voor de brunch. (Brabantse Koffietafel / lopend buffet);
13:45 uur: Vertrek naar het gildeterrein (Einde ochtendprogramma) iedereen gratis toegankelijk);
14:00 uur: Aanvang 1e ronde Koningschieten. Aanvang 2e ronde voor het Ere-koningschap? Daarna Installatie Koning en Erekoning;
17:00 uur: Frietwagen (voor eigen rekening);
20:00 uur: Sluiting koningsschieten en terrein opruimen.