Wendy Swinkels, Gusta vd Ven & Marjolein Kluijtmans
Wendy Swinkels, Gusta vd Ven & Marjolein Kluijtmans

Special starz festival; dancefestival voor mensen met een beperking

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek -  In Laarbeek zou er 2,5 jaar geleden een fantastisch dancefestival plaatsvinden voor mensen met een beperking. Helaas door de lockdown kon dit op het allerlaatste moment niet doorgaan. Maar... nu is het dan toch eindelijk zover. Op vrijdag 16 september gaat het Special Starz festival georganiseerd worden in De Dorpstuin in Beek en Donk.

Na onderzoek van de organisatoren; Gusta van de Ven, Marjolein Kluijtmans en Wendy Swinkels bleek namelijk dat er een grote behoefte is onder deze doelgroep om naar een écht festival te gaan. Echter zijn de bestaande festivals niet geschikt door teveel drukte, prikkels en toegankelijkheid. Het doel van de organisatie is om de bezoekers een onvergetelijke festivalervaring te bieden die volledig op maat aangeboden wordt, zodat zij zich volledig geaccepteerd voelen in onze maatschappij. Er worden nog geen (dance)festivals georganiseerd voor deze doelgroep, dus ze zijn met iets unieks bezig!

Maar bij een festival organiseren komt veel meer kijken dan alleen een paar dj’s vastleggen. Het inzetten van social media, aankleding, entertainment, EHBO, sfeerbeveiligers en natuurlijk sponsoren vast leggen, want zonder sponsors zou het festival niet kunnen bestaan. Gelukkig zijn er al veel mensen die het festival een warm hart toedragen. Maar er is dus nog volop sponsoring nodig. 

Het festival , dat plaats vindt op het terrein van de Dorpstuin in Beek en Donk, hoopt veel enthousiaste bezoekers te trekken. Op het festival zullen een aantal dj’s draaien, er zijn foodtrucks, een dance area en nog allerlei vormen van entertainment meer. Alles is aanwezig om dit festival tot een onvergetelijk succes te laten worden. Geen betutteling, gewoon een fantastisch dance festival! 

Special Starz zal plaats vinden op vrijdag 16 september 2022, van 16.00 uur en 21.00 uur. Voor meer info kunt u kijken op www.specialstarz, of houd Facebook in de gaten.