Afbeelding
Foto: Martin Prick

Laarbeekse vriendinnengroep organiseert ‘Remember’: “Het moet weer een feestje worden zoals vroeger”

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - In de Koekoek in Lieshout vindt aankomend weekend ‘Remember’ plaats. Remember wordt een feest dat georganiseerd wordt voor en door Laarbeekse inwoners. De vriendinnen Vivian van Zoggel, Evy Donkers, Linda Bekkers, Gertje Engels, Hilde Steeghs, Evy van Lankveld en Sanne Leijten hadden wel weer eens zin in ‘een feestje net zoals vroeger’. Met behulp van Manon Leijten, die de huisstijl ontwikkeld heeft, werd ‘Remember’ geboren.

Het idee ontstond al tijdens Kerstmis 2019. “We zaten met z’n allen wat te borrelen bij Café de KoeKoek. Het was erg gezellig, maar helaas niet zo druk. Dan krijg je al snel de praat ‘wist je nog… vroeger, toen er regelmatig feestjes werden georganiseerd in Laarbeek?’. Na wat gedronken te hebben stelde iemand voor om zoiets zelf te organiseren. Dat was eigenlijk meer voor de gein, maar Karel Huygens - eigenaar van de KoeKoek - vond het ook direct een goed idee. Diezelfde avond hebben we meteen wat bekende Laarbeekse DJ’s gevraagd en zo hadden we op één avond al ontzettend veel geregeld”, vertellen Gertje en Sanne.

Nadat de kaartverkoop online ging liep het direct als een speer. “Binnen een paar uur waren alle 300 kaarten uitverkocht en moesten we zelfs mensen teleurstellen. We hadden niet verwacht dat het in zo’n vaart zou lopen en iedereen was direct enthousiast.” De originele datum waarop Remember georganiseerd zou worden was 14 maart 2020, maar toen gooide het welbekende corona roet in het eten. “Het land ging op 15 maart op slot, maar wij durfden het in die week daarvoor al niet meer aan om het te organiseren. De gedachte was toen om het een maand of twee op te schuiven, maar dat werd helaas wat langer. We hebben echter nooit het idee gehad om er definitief een streep door te zetten. De kaartjes werden zó goed verkocht en iedereen had er zin in. We vonden dat we het daardoor niet konden maken om het af te blazen. Er was behoefte aan en we kregen hartstikke leuke reacties.”

Aankomende zaterdag
Die nieuwe datum werd vervolgens gevonden op zaterdag 24 september 2022. “We hebben een omruilavond georganiseerd voor mensen die op de nieuwe datum wilde komen en mensen die niet konden kregen hun geld terug. Er was een wachtlijst, dus de kaarten die terugkwamen werden weer vrij snel verkocht. Het moet weer een feestje worden zoals vroeger, vandaar de naam ‘Remember’. We zijn inmiddels allemaal 30+, maar toen we wat jonger waren gingen we regelmatig naar leuke feestjes in Laarbeek. Daarom hebben we ook uit alle vier de kernen één DJ, zodat zij ook weer mensen met zich meebrengen en de Laarbeekse samenhorigheid er weer is. Zo komt Dutch Tribbiani uit Beek en Donk, DJim uit Mariahout, Funkmaster-B uit Lieshout en de Fijnproevers uit Aarle-Rixtel.”

De zaal is aankomende zaterdag vanaf 20.30 uur geopend en de eerste DJ start om 21.00 uur. Om 02.00 uur is het vervolgens afgelopen. “Als we dat nóg volhouden”, lachen de dames. “In de tussentijd is iedereen namelijk ouder geworden en hebben we kinderen.” Gelukkig hebben de vriendinnen niet alles zelf hoeven doen en denkt en regelt Karel erg veel mee. “Dat is superfijn. Wij hebben nog nooit zoiets georganiseerd, dus alle hulp was welkom. We vinden het spannend, maar hebben er heel veel zin in. We gaan zelf lekker meefeesten en krijgen gelukkig hulp vanuit Karel. Ook hebben we een aantal vrijwilligers voor sfeerbeheer en de kaartjescontrole.”

Nieuwe editie
Of er een vervolg van het feest komt, weten ze nog niet. “Als het echt een groot succes wordt denken we dat het wel kriebelt om nogmaals zoiets te organiseren. Het was vooral leuk om het met elkaar te organiseren tijdens een avond met een drankje erbij. We zullen eerst zaterdag maar eens afwachten en dan zullen we zien hoe geslaagd het feest is geweest.”

Afbeelding
!