Afbeelding

Welluidende zangstemmen in de Aarlese Concertzaal De Dreef

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - In De Dreef in Aarle-Rixtel klonken zondagmiddag gezellige en bekende zanggeluiden over Aarle als ‘ut skonste durp van al’, gezongen door Aarle’s troubadour Henk van Beek. Een hartveroverend begin van een spectaculaire muziekmiddag, die vormgegeven werd door het optreden van de Muziekverenigingen Muzikale en VrijeTijdsOrkest Deurne. 

Op het vlak van gezang liet VTO Deurne zich bepaald niet onbetuigd: met orkestbegeleiding zong Jan Maarten van Rooij het oer-Brabantse lied ‘Het Dorp’, op een tekst van Friso Wiegersma. De vele aanwezigen moeten zich op een verlicht terras van de Parijse Seine-Boulevards gewaand hebben: wulpse lichtlantaarns, speelse tafel- en stoelenschikking droegen sterk bij aan deze sfeer.

Muzikale bracht het publiek tot spontane uitingen van bewondering; elk muzieknummer werd op charmante wijze ingeleid door ladyspeaker Lucy Van Gerwen-van Griensven. Met de Aarlese ‘klassieker’ “’t Pumke” werd het optreden vóór de pauze afgesloten: Henk van Beek zong dit muzikaal monument, van het zangduo Boel en Nölle, met verve. Een groot deel van het publiek wist het refrein sterk te ondersteunen.

VTO Deurne begon haar optreden met een vlotte mars uit de negentiende eeuw: het bleek een zeer bekend melodieus muzieknummer. Met prettig in het gehoor liggende werken werd het publiek goed onderhouden. Na het Deurnese lied ‘Het Dorp’ mocht het orkest, samen met de solist, een groot applaus in ontvangst nemen. Nadat voorzitster Marieke Bouwman de dirigenten Hubert Geurts en Marco van Dulmen uitgebreid had bedankt met de overhandiging van een mooie fles, viel dat ook de beide zangers ten deel.

Tot slot werd onder leiding van van Dulmen door de gezamenlijke orkesten ‘Bömischer Traum’ gespeeld, waarbij het publiek spontaan met handgeklap begeleidde. Het ziet er naar uit dat er nog eens een uitwisseling komt in Deurne.