Harmonie O&U tijdens hun optreden in de Muziektuin.
Harmonie O&U tijdens hun optreden in de Muziektuin. Foto: Joost Duppen

Muziektuinconcert in het kader van ’25 jaar Laarbeek’

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Door de Stichting MuziektuinPodium wordt op zondag 18 september een speciaal Muziektuinconcert in het kader van ‘25 jaar Laarbeek’ georganiseerd in de Muziektuin van Beek en Donk. In combinatie met de Open Dag van het Gemeentehuis is het evenement geheel op Laarbeek gericht en worden alle vier de dorpskernen vertegenwoordigd door een eigen muziekgezelschap.

Het Muziektuinconcert wordt om 11.00 uur geopend door het Seniorenorkest van de Harmonie St. Caecilia uit Lieshout. Dit Seniorenorkest werd in 1994 opgericht met als doelstelling om op hogere leeftijd zo lang en zo goed mogelijk muziek te blijven maken. Jaarlijks treedt het orkest zo’n vijftien tot twintig keer op in Laarbeek en omgeving. Het repertoire bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek.

Om 12.00 uur vervolgt de Mariahoutse Liederentafel het programma. In 1986 werd de vereniging officieel opgericht in zaal Slaats te Mariahout en nu zingen er nog steeds enkele leden van dat eerste uur mee. Door de jaren heen heeft deze Liederentafel met veel plezier middagen en avonden verzorgd voor jong en oud, gehandicapten en zieken.

Om 13.00 gaan ze verder met een optreden van Muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel. Dit blaasorkest staat onder muzikale leiding van Hubert Geurts. Zij spelen licht klassieke muziek van bekende componisten zoals Verdi, Mozart en Beethoven. Daarnaast worden van harmonie- en fanfaremuziek de marsen en polka’s gespeeld en bekende melodieën uit wereldberoemde musicals en ook de swingende muziek met dixieland- en bigbanduitstraling.

Het programma wordt om 14.00 uur voortgezet door het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Dit harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Harry Vorselen en brengt symfonische blaasmuziek ten gehore. Het repertoire beweegt zich van klassieke romantische werken van grote componisten uit de negentiende eeuw tot moderne muziek. Daarnaast wordt geregeld lichte muziek met een grote mate van toegankelijkheid voor het grote publiek gebracht.

Om 15.00 uur volgt een optreden van de Blaasband SmesH uit Lieshout. Met de term blaasband wil men duidelijk maken dat zij een blaaskapel zijn die zich echt richt op een repertoire van gevarieerde popmuziek. De muzikale arrangementen zijn gemaakt door eigen leden en dus helemaal toegespitst op hun bezetting. Dat heeft geleid tot een repertoire waarin de hardrock van AC/DC prima samengaat met een Duitse schlager en een nederpop klassieker van Borsato.

Als afsluiting van het programma start om 16.00 uur The Old Swing Band. Dit swingorkest bestaat uit muzikanten uit Beek en Donk en omgeving. Zoals de naam al aangeeft heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz. Het repertoire bestaat uit lekkere dansnummers en muziek van Ramblers en Skymasters. Een even belangrijk gedeelte is ingeruimd voor typische bigband nummers van soms oudere snit, maar wel eigentijds gearrangeerd.