Afbeelding

Carnavalsoptreden Ontspanningsgroep KBO

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Na maanden oefenen was het woensdag 1 februari zover. De prins met zijn adjudanten en raad van elf waren er, de dansmarietjes, de Grottendorfers, de mannen van muziek en geluid, de decorbouwers en de grimeur, fotograaf en niet te vergeten de artiesten. De ontspanningsgroep telt momenteel 15 spelers en deze mensen zorgden voor een avondvullend programma in het Buurthuis in een uitverkochte zaal. 

De optredens waren deze keer zeer divers. De opening begon in prachtige tutuutjes geklede dames en heren het Zwanenmeer. De mannen de rokjes hoog opgetrokken gaf al direct hilariteit in de zaal. De zwarte zwaan probeerde de aantrekkelijke witte zwaan te veroveren. De bescherming van de overige zwanen deed hem afdruipen waarbij de prachtige witte zwaan stierf. Aansluitend kwam Piet van Lierop met het liedje; vruuger was alles veul beter. De act van de verhuizing werd knap opgevoerd om uiteindelijk de bejaarde ouders erop stonden om uiteindelijk niet te verhuizen naar een senioren complex en de kinderen beduusd achterbleven door de gemiste tonnen die aan hun neus voorbij gingen. Jo van Uden bracht haar muzikale playback act van De Metselaor van Huub Sterken. Het gereedschap en zelfs de bouwvakradio werd meegebracht. Na deze playback werd het tijd voor synchroonzwemmen op de muziek van de Radesky mars. De oudste en enige man in dit gezelschap was niemand minder dan de 87 jarige Noud Maas, die de beentjes nog hoog de lucht in kreeg. De in badpak geklede personen kregen nadat ze van de badjes ontdaan waren een ware ovatie. Hierna was het even pauze zodat iedereen even kon genieten van rust en wat te drinken. 

Na de pauze was er de act ‘Wie van de Drie’ met niemand minder dan Martien Meiland. De drie prinsen waren amper in beeld of de echte prins stond al op voordat het spel begonnen was. Ook deze act gaf heel veel lachers in de zaal. De volgende playback werd opgevoerd door oudste deelnemer Noud met zijn liedje van Jan Biggel, ‘ons moeder zeej nog’. De prins met zijn gevolg was in een mum van tijd op het podium en dansten volop mee in de polonaise. De act van de Waarzegster bracht veel duisterheden aan het licht, of klopte haar naam ‘Ikzegmaarwa’ volledig? Als afsluiting kwam de medley van de diverse artiesten. Zo was er Ria Valk, Zangeres zonder naam, Alpenzusjes, Tina Turner en David Bowi en als laatste Freddy Mercuri, tevens de regisseur. Alles werd aan elkaar gepraat door de voortreffelijke spreekstalmeester Tiny van Leuken. Over de carnaval voor de senioren zal nog lang nagepraat worden en de plannen zijn al gesmeed voor 2024.