Afbeelding
Foto: Marjan van Oorschot

Muzikale ontdekkingstocht door Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Zin in een muzikale ontdekkingstocht door Aarle-Rixtel? Kom dan op zondag 10 december van 13.30 tot 15.00 uur naar de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk. Seniorenorkest Da Capo (onderdeel van harmonie de Goede Hoop) heeft samen met Wim Daniëls een mooi concert in elkaar gezet en zij nemen je mee op reis door de verschillende toegangswegen van Aarle-Rixtel.

Aarle-Rixtel - Aarle-Rixtel kent in totaal zo’n zes á zeven toegangswegen naar het centrum. Iedereen kent de routes van Beek en Donk, Lieshout, Bakel, Helmond etc. naar Aarle-Rixtel, maar ken je ook alle markante personen, gebouwen en gebeurtenissen langs deze routes? Met de kerk als middelpunt geeft Seniorenorkest Da Capo een concert vol met sfeervolle en stemmige muziek. Tussendoor neemt Wim Daniëls je virtueel mee op reis en vertelt hij bij iedere route naar Aarle-Rixtel een verhaal waarin alle belangrijke dingen aan bod komen.

“We beginnen het concert met één nummer, waarna Wim Daniëls begint met zijn verhaal over de eerste route naar Aarle-Rixtel toe. Wat hij precies gaat vertellen is voor ons ook nog een verrassing, maar Wim kennende heeft hij genoeg te vertellen”, lacht Marie-Louise Magis namens Seniorenorkest Da Capo. “Op het einde van zijn verhaal nemen wij het weer muzikaal over en zo loopt het allemaal een beetje in elkaar over. We spelen onder meer nummers als ‘Hee goade mee’ en ‘Christmas Night’ en zo moet het in totaal 1,5 uur entertainment worden voor de bezoekers.”

Da Capo telt 33 leden en staat onder leiding van dirigent Peter Spierings. “Vroeger waren we het Oudere Jongerenorkest. We zijn allemaal mensen die op oudere leeftijd zijn begonnen met muziek maken. In 2001 zijn we gestart en vanaf 2018 is er een tweede opleidingsorkest bijgekomen. Vanaf die tijd heten we Da Capo. Voor dit jaar wilden we een bijzonder concert geven en zodoende bedachten we om dat samen met Wim Daniëls te doen. Wim was direct enthousiast en zo is idee een beetje ontstaan. Voor dit concert zijn we al vanaf september flink aan het repeteren. We willen vooral een mooi concert neerzetten.”

Het concert is gratis te bezoeken, maar je moet vooraf wel een kaartje afhalen bij Snoeperij Jantje. In totaal zijn er 350 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Achteraf is een vrijwillige donatie mogelijk voor het goede doel. Dit is voor de Parochiële Charitatieve Instelling (P.C.I.). “De P.C.I. steekt mensen een hart onder de riem. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een bloemetje, een bijdrage voor orthopedische schoenen of zelfs een dagje weg. Al het geld wat met dit concert opgehaald wordt, gaat ook besteed worden in Aarle-Rixtel.”

De deuren van de kerk gaan op zondag 10 december vanaf 13.00 uur open. Om 13.30 uur zal het concert beginnen en na afloop kan er een beker gluhwein en (warme) chocomel gekocht worden achter in de kerk. Seniorenorkest Da Capo hoopt na afloop vol trots terug te kunnen kijken. “We zijn zelf erg enthousiast en hopen dat het publiek ons ook weet te vinden.”