Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Nieuw plukgeluk-veld in Aarle-Rixtel geopend

Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Wim Daniels, ere-burger van Laarbeek, plukte op woensdagochtend het eerste veldboeket op het nieuwe plukgeluk-veld in Aarle-Rixtel. Met deze handeling opent Wim de twee plukvelden die Rotary Gemert-Bakel / Laarbeek heeft gestart in Mariahout en Aarle-Rixtel. Het is het derde jaar op rij dat in deze regio Plukgeluk-velden zijn ingezaaid en waar men volop eigen plukboeketten kan samenstellen.                 

Wim Daniels is blij met het initiatief van Rotary. Met de opbrengst van Plukgeluk worden immers veel lokale projecten ondersteunt. In de afgelopen jaren ontvingen onder andere Stichting Leergeld, Supersociaal, de Zonnebloemverenigingen en het Kindervakantiewerk een financiële bijdrage. Het project is bedacht om actief bij te kunnen dragen aan een beter leefmilieu. Niet alleen zijn de bloemenvelden goed voor de biodiversiteit, maar ook zijn veldboeketten vele malen duurzamer dan in het buitenland of Nederland gekweekte bloemen.                       

Naast de plukgeluk-tuin op de Hei in Mariahout/Beek en Donk verwacht Rotary dat de nieuwe locatie in Aarle-Rixtel, vanwege de goed zichtbare locatie, veel gaat opleveren voor de vele goede doelen. Belangstellenden kunnen tegen betaling van €12,50 twee keer een groot plukboeket oogsten. Met deze opbrengst ondersteunt Rotary vervolgens weer lokale goede doelen. Op het plukveld tegenover Groentewinkel Power to the Pieper staat in het plukveld een spandoek met daarop de QR-code waarmee de betaling gedaan kan worden.                        

Dit jaar heeft de Stichting Buitengebied Laarbeek een financiële bijdrage geleverd voor de aanschaf van het bloemenzaad. Daarmee kan iedere bijdrage voor de pluktuin nu voor 100% ingezet worden voor lokale activiteiten en initiatieven. Dankzij de ondersteuning van de eigenaren van de velden, Frans van de Heuvel en Tanja van de Ven staan de velden dit jaar bomvol met bijzondere plukbloemen.                                        

Wim Daniels is in ieder geval erg gelukkig. “Ik kom niet iedere dag thuis met bloemen. En als ik dan vertel dat deze enorm goed zijn voor het milieu en dat we daarmee de ook nog leefbaarheid in Laarbeek en Gemert-Bakel kunnen verbeteren. Hoe mooi is dat!” Via de website of middels een QR-code op het plukgeluk-terrein kan men €12,50 doneren. Hiermee mag men de komende zomer twee keer komen plukken. Natuurlijk is het ook leuk om iemand anders een origineel cadeau te geven. Daarvoor biedt Plukgeluk de mogelijkheid om cadeaubonnen te bestellen via de website. Voor meer informatie over de actie of de aankoop van een vierkante meter bloemrijke akker staat alle informatie op de website www.Plukgeluk.EU.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding