Afbeelding

Bijzonder goed geslaagd concert van ODE

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - De avond van het concert van ODE met Veteranenorkest Muziek Houdt Fit uit Schijndel afgelopen zaterdagavond was het nat en somber. Daarbij was het buiten ook nog erg donker doordat in de Pater Vogelsstraat de straatverlichting was uitgevallen. Echter dankzij de trouwe supportersschaar stroomde tegen achten het door de dames muzikanten van ODE mooi versierde muziekcentrum Het Anker goed vol.

Muziek Houdt Fit onder leiding van Peter Spierings opende dit keer, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, het concert. Ze hadden wel een tegenslag te verwerken doordat een negental leden veelal door ziekte niet aanwezig kon zijn. Maar in de uitvoering van het concert was er weinig van te merken. Met een openingsnummer, een traditionele mars, creëerde het orkest meteen een mooie sfeer en wist dat vervolgens goed vast te houden.

Na de pauze betrad ODE onder leiding van Hubert Geurts het podium in zijn voltallige bezetting, aangekondigd door ladyspeaker Annette Heesakkers, die daarna ook de uitleg van de te spelen nummers voor haar rekening nam. De schrijver van dit stukje zat in het orkest en had het gevoel dat het allemaal prima verliep en dat werd hem na afloop van het concert door diverse bezoekers bevestigd. Op het einde van het optreden had Hubert nog een verrassing voor het publiek. Bij het stuk The Fields of Attenray had hij een koor, gevormd door het Smartlappenkoor Wellie uit Mariaheide, dat onder leiding staat van bassiste Petra van den Biggelaar, en leden van de Beek en Donkse Liederentafel toegevoegd en dat zong een aantal keren het refrein.

Al met al kunnen ze spreken van een bijzonder goed geslaagd concert. Tien jaar geleden zijn ze begonnen met de reeks Concerto a Due, destijds bedacht door toenmalige dirigent Theo Lokin, nadat ze van zaal De Koppelen verhuisd waren naar muziekcentrum Het Anker. Het lijkt erop dat ze met deze concertenreeks van tweemaal per jaar een trouwe aanhang hebben verkregen, die hen telkens verrast met hun aanwezigheid. Het volgende Concerto a Due wordt alweer gepland voor het voorjaar van 2024.