Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Concerto a Due in Het Anker

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - ODE Laarbeek organiseert op 22 oktober, onder leiding van dirigent Hubert Geurts, voor de 22ste keer een Concerto a Due in muziekcentrum Het Anker. Ditmaal hebben ze het Seniorenorkest Groot Someren uitgenodigd om samen met hun te concerteren.

Door het bestuur van de Bond van Ouderen werd in 1991 het initiatief genomen om in Groot Someren een seniorenorkest op te richten. Op dit initiatief werd onmiddellijk positief gereageerd en met een kleine twintigtal muzikanten werd in oktober 1991 met de eerste repetitie begonnen. Medio 2021 zijn er 53 actieve muzikanten. Het orkest staat onder leiding van Roger Cobben. Zijn Facebook-pagina geeft aan dat hij als dirigent van diverse fanfare- en harmonieorkesten al een lange muzikale carrière achter de rug heeft.

ODE heeft in de afgelopen periode weer een aantal nieuwe muzikanten mogen begroeten. Zij vormen een welkome aanvulling. Op dit moment telt het orkest 47 muzikanten. Helaas hebben ze afscheid moeten nemen van Tiny van Baal, die op 2 oktober jongstleden op 84-jarige leeftijd is overleden. Tiny was een trouw lid vanaf het eerste uur van ODE en sloeg zelden een repetitie over. Ze was al enige tijd ziek, maar bleef betrokken bij het orkest. Ze stond bekend om haar rake humorvolle uitspraken en liet zich niet gemakkelijk uit het veld slaan. Haar gevatheid zullen ze zeker missen. ODE wenst haar familie veel sterkte voor de komende tijd.

Na de vakantie is ODE enthousiast begonnen aan een aantal nieuwe stukken, waarvan ze een aantal op dit concert zeker zullen laten horen. Zij hopen u op 22 oktober weer in grote getale te kunnen ontmoeten in Muziekcentrum Het Anker.