Afbeelding
Foto: Marjan van Oorschot

Harmonie De Goede Hoop start jubileumjaar met een Magisch Circusconcert

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Voor het circusconcert op zondagmiddag 7 januari had Harmonie De Goede Hoop de sporthal van De Dreef omgetoverd tot een ware circustent. In de foyer werden de bezoekers verwelkomt met een ballonnenboog en de klanken van een traditioneel draaiorgel. De middag bestond uit een mooie mix van muzikale hoogstandjes en spectaculaire circusacts. Het circusconcert, dat plaatsvond ter ere van het 150-jarig bestaan van de harmonie, zette de toon voor een bruisend jubileumjaar.

De opening werd verzorgd door voorzitter Ted Hegeman. Hij verruilde zijn outfit voor een nieuw uniform. Daarna verscheen het gehele orkest onder groot applaus in de gloednieuwe uniformen. De harmonie, onder leiding van dirigent Martijn Pepels, opende het concert met circusmuziek. Tijdens het nummer ‘P-Double-U Circus’ kon je in verbeelding de olifanten binnen horen komen terwijl de paarden door de piste hinnikten. De voorstelling combineerde muziek met magie, acrobatiek en clownerie op fantastische wijze met presentatie door spreekstalmeester Lex Coolen. Zangeres Laureen Peskens betoverde het publiek met haar stem en Aarle-Rixtelnaar Bart Kersten bracht als goochelaar verbazing met zijn trucs. De pauze werd aangekondigd door clown Babsie, geassisteerd door enkele enthousiaste kinderen. Tijdens de pauze werden alle kinderen getrakteerd op een zakje popcorn en limonade terwijl clown Babsie de kinderen vermaakte met grappige ballonnen figuren onder de vrolijke klanken van het draaiorgel. De drukte in de foyer weerspiegelde de enthousiaste sfeer onder het publiek.

Adembenemende acts en enthousiast publiek
Na de pauze had de dirigent zijn clownsschoenen aangetrokken en werd ‘The party started’ gespeeld. Hierna volgde een adembenemende act verzorgd door de acrogym groep KDO uit Deurne. Een sterk staaltje acrobatiek dat kon rekenen op vele ‘oooh’s’ en ‘wauws’ vanuit het publiek. Hierna volgde orkestlid Teun van Wetten met zijn bariton die, begeleid door een koperensemble van eigen leden, het nummer ‘Grand Father’s Clock’ speelde. Een indrukwekkend muziekstuk uit zijn recent behaalde D-examen. Europees kampioen Bart van de Kerkhof liet een geweldige jongleer act zien met allerlei ballen en kegels waarna Kim Otten uit Aarle-Rixtel het laatste optreden verzorgde met haar Tissue act. Met ingehouden adem volgde het publiek haar hoog in de nok van de piste waarbij ze een sierlijke en spectaculaire show gaf hangend in doeken. Door de prachtige lichteffecten, verzorgd door Frank van Stiphout werd alles nog meer versterkt.

Onder begeleiding van Harmonie De Goede Hoop met het nummer ‘Einzug der Gladiatoren’ betraden alle artiesten nog één keer de piste. De trotse voorzitter bedankte de artiesten, muzikanten en organisatie voor dit goed verzorgde evenement. Met een groots applaus en knallende serpentines werd hiermee het geweldige circusconcert afgesloten. Harmonie De Goede Hoop kijkt terug op een geslaagde middag en kijkt uit naar een jaar vol jubileumactiviteiten met veel muzikaal plezier!