Harmonie de Goede Hoop
Harmonie de Goede Hoop

Harmonie De Goede Hoop bestaat 150 jaar

Algemeen

Aarle-Rixtel - In 2024 is het 150 jaar geleden dat Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel werd opgericht. Dat wordt uiteraard gevierd met een uitgebreid programma door het jaar heen. Er staan activiteiten op het programma voor jong en oud, groot en klein. 

Zo wordt dit jubileumjaar op 7 januari afgetrapt. Deze keer juist níet met het traditionele nieuwjaarsconcert, maar met een heuse circusvoorstelling geschikt voor het hele gezin. Zeer speciaal en iets waar ze bijzonder trots op zijn, is een optreden van de Koninklijke Marinierskapel op 6 april. Zij komen ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan een concert geven in De Dreef. Op 27 april start in de Heemkamer een tentoonstelling over 150 jaar Harmonie De Goede Hoop. Deze tentoonstelling wordt feestelijk geopend door de harmonie. Ga beslist eens kijken en haal herinneringen op! Dan volgt op 1 juni het dinerconcert. De laatste details hiervoor worden op dit moment uitgewerkt. Daarover later dus meer. En op 28 december 2024 wordt het jaar in stijl afgesloten met een Top 2000-concert. Kom gezellig meezingen en dansen in De Dreef!

Nieuwjaarsconcert
Als aftrap van het jubileumjaar geeft harmonie De Goede Hoop op 7 januari haar nieuwjaarsconcert. Vanwege het jubileum wordt het concert in een bijzonder jasje gestoken. Het concert wordt gegeven in de vorm van een circusvoorstelling; genieten voor jong en oud. Zowel muzikaal als theatraal wordt het een afwisselende voorstelling.
Zo komen er onder andere acrobaten, jongleurs en een trapeze-artiest voorbij en niet te vergeten een goochelact. De artiesten worden muzikaal begeleid door het harmonie orkest, dat onder de deskundige leiding staat van dirigent Martijn Pepels. De harmonie zal ook enkele solo stukken spelen waarin op muzikale wijze het circus uitgebeeld wordt. Als solist uit het eigen orkest zal Teun van Wetten optreden met twee stukken op bariton. Ook kunt u deze middag genieten van zangeres Laureen Peskens.

Tijdens de pauze en na de voorstelling zal er voor de kinderen een verrassing zijn. De hele voorstelling, die om 14.30 uur begint, zal door de spreekstalmeester in goede banen geleid worden. Kaarten voor het concert zijn vanaf 18 december te koop bij de boerenbond te Aarle-Rixtel. Volwassenen betalen €10,00 en kinderen t/m 12 jaar €2,50 (inclusief verrassing)
Het is aan te raden gebruik te maken van de voorverkoop i.v.m. het aantal beschikbare kaarten.