Afbeelding

Prins Rob van de Heikneuters blikt terug op een geweldige carnaval

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Het carnavalsseizoen 2023-2024 is voorbij. Voor Prins Rob van de Heikneuters was het een geslaagd seizoen.

“Nadat we in juni door de carnavalsvereniging gevraagd werden, was het eindelijk de elfde van de elfde. Eindelijk mocht bekend worden dat wij dit carnavalsseizoen de hoogheden van ’t Heidurp waren. Vanaf dat moment was het ‘Non stop, vol d’r op!’ en hebben we samen met de carnavalsvereniging, jeugdraad, dansmariekes, dansgroep on Fire en niet te vergeten onze vriendengroep de Toekerz vele leuke momenten beleefd. De recepties, kansplus avond en het zetten van de Heikneuter, het was allemaal top”, vertelt Rob. “Ook de KBO avond en de kletsavonden waren fantastisch. maar we hebben ook genoten van de mini playbackshow, het prinsentreffen bij Bavaria en het bezoek aan Grotenhout. De dag van het ziekenbezoek was dankbaar en bijzonder.”

En toen was het écht carnaval. “Vrijdagavond zijn we traditiegetrouw carnaval begonnen met het wassen van de Heikneuter en het heisen van de vlag. Zaterdagochtend zijn we met z’n allen naar het Dorpshuis in Lieshout vertrokken om vanuit daar samen met de Raopers de carnavalsmis bij te wonen. Daarna aansluitend naar de sleuteloverdracht in het Dorpshuis in Lieshout. Na een leuke middag zijn we weer naar ’t Heidurp vertrokken om daar in de Oranjebar verder te feesten. Zondag was de dag van de optocht. Eerst hebben we zelf de mooie optocht mogen aanschouwen, waarna we zelf aansloten met de prinsenwagen. In de avond natuurlijk de prijsuitreiking van de optocht. Maandagochtend zijn we gestart met brunchen met de Prins gezellig samen met de familie, vrienden en de carnavalsvereniging. Jubilarissen werden in het zonnetje gezet en Noud Maas werd bekend gemaakt als kneuter van het jaar. We sloten de brunch af en aansluitend gingen we door met de jeugdmiddag. Daarna weer terug naar de Oranjebar voor de ‘foute avond’. Samen met  Dj’s ‘de fijnproevers’ en de rest van ’t Heidurp hebben we de tent op zijn kop gezet.”

Op dinsdag brak de laatste dag van carnaval aan. “We begonnen met een lekkere lunch in de oranjebar, met aansluitend de kindermiddag. Voor de jeugdraad zat de carnaval er na deze middag helaas alweer op. Wij gingen nog een aantal uurtjes door. Nog inne keer: ‘Non stop, vol d’r op’. We hebben weer veel plezier gehad. Maar aan het mooie avontuur zat ook een einde. Samen met de carnavalsvereniging, de Toekerz en bekenden hebben we afscheid genomen van een fantastische carnaval. Ontzettend bedankt voor iedereen die deze periode voor ons heeft klaar gestaan en dit onvergetelijke feest met ons heeft gevierd!”