Gedecoreerden samen in 't Anker

NULL

Gedecoreerden samen in 't Anker

Beek en Donk - De gemeente houdt ieder jaar een bijeenkomst voor alle gedecoreerden. Deze vond dit jaar afgelopen maandag - de dag voor Koninginnedag - plaats in Muziekcentrum 't Anker.

Het was voor de laatste keer dat deze bijeenkomst in Beek en Donk plaatsvond. Vanaf volgend jaar is de ontmoeting elke keer in een andere kern.

De bijeenkomst maandag had het karakter van een receptie. De oud-gedecoreerden feliciteerden de nieuw-gedecoreerden met hun Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Ubachs bracht een toost uit op alle gedecoreerden. Het ensemble René Vermaes uit Beek en Donk bood de aanwezigen een mini-concert aan. Zij brachten een par speciale nummers ten gehore: 'Amsterdam' van Jacques Brel en 'het Dorp' van Wim Sonneveld. Op de bandoneon speelde René Vermaes een Argentijnse tango.

Om 20.30 uur werd de afscheidsspeech van koningin Beatrix integraal uitgezonden, zodat de gedecoreerden dit niet hoefden te missen. Buiten 't Anker bracht Harmonie Oefening & Uitspanning een serenade en de gildes Sint Antonius en Sint Leonardus waren aanwezig om gezamenlijk een vendelgroet te brengen.