Afbeelding

Piraten gezocht op jeugdkamp Badmintonclub Mixed

Sportnieuws

Piraten gezocht op jeugdkamp Badmintonclub Mixed


Beek en Donk / Ommel – Onder leiding van de Jeugdcommissie en alle jeugdbegeleiders fietsten bijna 40 kinderen afgelopen vrijdag 31 mei naar kampeerboerderij ‘Ons Thuis’ in Ommel voor een geweldig jeugdkamp met als thema Piraten. Kapitein Barbados was tijdens zijn gevechten veel manschappen verloren en zocht nieuwe piraten. De kinderen konden tijdens allerlei activiteiten bewijzen dat zij geschikt waren voor deze avontuurlijke taak.

Aangekomen in Ommel werden de kinderen verdeeld in groepen. De eerste opdracht was het maken van een banier, een soort vlag, voor op het piratenschip. In de groepen zitten kinderen van elke leeftijdsklasse zodat de oudere jeugd de jongere kinderen een beetje kan aansturen als dat nodig is. De creaties waren stuk voor stuk geweldig en werden buiten op het grote speelveld bij de kampeerboerderij opgehangen.

Nadat de slaapvertrekken waren ingedeeld was het tijd voor het avond en nachtprogramma. Alle kinderen speelden eerst een soort quiz waarin ze konden laten zien hoe slim, creatief en snel ze zijn. Kwaliteiten die belangrijk zijn voor elke piraat. Nadat de kleinsten hun bedje hadden opgezocht ging de oudere jeugd nog het bos in voor het traditionele nachtspel. In een variant van Cluedo moesten ze proberen te achterhalen welke piraat met welk wapen waar een moord had gepleegd. Hiervoor moesten ze in het donkere bos op zoek naar aanwijzingen. Een paar landrotten zorgden hier en daar voor wat schrikreacties, maar ook deze opdracht werd succesvol uitgevoerd.

Na een korte nacht traden de piraten in spé om 8 uur aan voor de ochtendgymnastiek. En na en lekker ontbijtje was het weer tijd voor een spel. Deze keer een levend ganzenbord met allerlei leuke en grappige opdrachten. ’s Middags gingen de spellen verder in het bos waar denkspellen en fysieke spellen elkaar afwisselden. Zo was er de blindenmanrace, een reuzen versie van memory en ballonscheren. Bij terugkomst op de boerderij wachtte ons een heerlijk frietje met een snack (of twee) en konden de kinderen zich op gaan maken voor een creatieve avond. Elke groep kreeg voor die avond een uur de tijd om een optreden van ongeveer 5 tot 10 minuten in elkaar te zetten op basis van een piratenthema wat ze vooraf kregen. Aan creativiteit geen gebrek bij onze jeugd. Van touwtjespringen tot zwaardgevechten, het is allemaal voorbij gekomen. Met een korte maar heel gezellige afsluitende disco wat het voor de jongsten al weer tijd om te gaan slapen. De rest kon nog kijken naar Pirates of the Caribbean.

Op de laatste dag van het kamp werd het uithoudingsvermogen nog eens goed op de proef gesteld. Met weer een heerlijke dosis ochtendgymnastiek om te beginnen kon de jeugd zich opmaken voor een ochtend vol sport en spel tijdens de zeskamp. Met het prachtige weer was het geen straf om met sponzen vol water over te gooien. Ook de stormbaan viel goed in de smaak en het scheeptouwhangen was natuurlijk een echte piratenopdracht. Na nog een heerlijke piratenpannenkoek als lunch was het tijd voor de terugreis naar Beek en Donk. De kinderen waren allemaal met vlag en wimpel geslaagd voor hun piratenexamen en konden al hun avonturen vertellen aan hun ouders die bij terugkomst vol smart stonden te wachten.

Per abuis is in De MooiLaarbeekKrant de foto die bij dit artikel hoort bij het verkeerde artikel beland (Handbalcompetitie BEDO afgesloten). Onze excuses hiervoor.