Afbeelding

Toneelvereniging De Vriendengroep bestaat 25 jaar

NULL

Toneelvereniging De Vriendengroep bestaat 25 jaar


Lieshout – In zaal De Koekoek ontstond 25 jaar geleden aan de bar het idee voor een toneelvereniging. Zaterdag 29 juni vond in hetzelfde café de viering van het 25-jarig jubileum van deze organisatie plaats. De toneelvereniging kreeg de naam ‘De Vriendenkring’ en zo heet de club vandaag de dag nog steeds.

De feestavond liet blijken dat de vereniging zijn naam eer aandoet. Het was een echte vriendenkring, waar iedereen gelijk is en erbij hoort. Een aantal mensen zijn vanaf het allereerste moment bij ‘De Vriendenkring’. Deze jubilarissen werden door het bestuur in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met hun 25-jarig jubileum. Wilma van Veghel, niet aanwezig, heeft inmiddels haar attentie in ontvangst mogen nemen. Wethouder Joan Briels reikte op deze avond de vrijwilligerspenning uit aan Ineke Spijkers. Deze kreeg zij o.a. als blijk van waardering vanwege haar 25-jarige bestuursfunctie in deze Lieshoutse toneelvereniging. Naast haar bestuurlijke functie zet zij zich samen met Gerrit van Kaathoven actief in om de vele sponsoren elk jaar weer te bezoeken. Daarnaast gaat ze samen met andere bestuursleden op ziekenbezoek, trouwerijen enz.

Mede door de inzet van vele enthousiaste leden is de toneelvereniging gegroeid tot een succesvolle groep die sinds enkele jaren negen voorstellingen heeft. Negen volle zalen met publiek uit het hele land. De vereniging heeft altijd gekozen voor kluchten, waarbij de bezoekers een avondje ongedwongen kunnen genieten en lachen om de doldwaze capriolen van de spelers. Kluchten spelen was en blijft het doel, ook voor de toekomst.

De toppers onder de toneelstukken waren onder meer ‘Groeten van de Veluwe’ uit 2003 onder regie van Peter van Wetten en de jubileum uitvoering ‘Een beeld van een man’ in 2013, geregisseerd door Wilma van Dijk. De leescommissie is, evenals andere jaren, weer druk in de weer om een mooi, maar vooral komisch stuk uit te kiezen dat volgend jaar opgevoerd zal worden. De repetities beginnen in september, waarna medio maart 2014 de groep ongetwijfeld weer een hilarische klucht op de planken zal gaan brengen. Meer informatie en foto’s van de feestavond zijn te zien op www.devriendekringlieshout.nl.