Afbeelding

Platina kloosterjubileum Nellie van Kaathoven (94)

NULL

Platina kloosterjubileum Nellie van Kaathoven (94)


Lieshout - Het is op 2 augustus 70 jaar geleden dat Nellie van Kaathoven (94), zuster Margriet uit Lieshout, als kloosterling intrad bij de Zusters van Liefde in Schijndel. Als oudste van twaalf kinderen van het echtpaar Marinus en Doortje van Kaathoven–van den Biggelaar verliet zij op 2 augustus 1943 haar familie en vertrok naar Schijndel om zich daar op het kloosterleven voor te bereiden.

Op 6 augustus 1948 legde zij de Heilige Geloften af. In die dagen was het zo dat ze haar ouders die dag niet mocht spreken, hoewel ze natuurlijk wel de behoefte had om haar gevoelens met hen te delen. Ze ging vervolgens werken in de dieetkeuken van het ziekenhuis in Geldrop en werd in 1951 overgeplaatst naar het klooster in Raamsdonksveer, waar ze de zorg kreeg over de meisjes van de huishoudelijke dienst. In de weekenden hielp ze mee in de keuken van het ziekenhuis. In 1953 maakte zij daar de verschrikkelijke gevolgen mee van de watersnoodramp. Ze hielp waar ze kon om het menselijk leed te verzachten.

Na 18 jaar Raamsdonksveer kreeg ze de opdracht om in Den Bosch voor Mgr. Bluyssen te gaan zorgen. Dit was helaas maar een korte periode, want ze werd toen ernstig ziek. Na meerdere operaties kwam ze er weer helemaal bovenop en ging daarna naar de parochie van St. Petrus en Paulus in Tilburg, waar ze 21 jaar in de pastorie werkte.

Sinds 1991 geniet ze van haar rust, eerst in het klooster aan de Pelgrimsweg 40 in Tilburg en vanaf 2001 in Annahof, aan de Eerdsebaan 3 in Schijndel (Wijbosch). Als zuster heeft ze altijd voor iedereen klaargestaan, ook voor haar familie waar ze erg mee meeleefde. De zorg voor de ander was haar lijfspreuk.

Ter gelegenheid van haar jubileum wordt op vrijdag 20 september a.s. in het moederhuis te Schijndel een besloten gedachtenis gehouden, waarbij haar collega’s en een delegatie van haar familie aanwezig zullen zijn.