Voorbespreking De Werkgroep over 'De weg'

NULL

Voorbespreking De Werkgroep over 'De weg'

Aarle-Rixtel - Al lange tijd wordt in allerlei bestuurlijke kringen gesproken over een (nog) betere bereikbaarheid van de regio Zuid-Oost Brabant. Als oplossing daarvoor is een bereikbaarheidsprogramma opgesteld, dat door provincie en regiogemeenten is vastgesteld.

Dat plan moet nu verder worden ingevuld, waarbij de provincie voorstellen doet die sterk afwijken van de destijds gemaakte afspraken. Zo was bijv. afgesproken dat de nieuwe weg ter hoogte van Aarle-Rixtel met een tunnel de kanalen zou kruisen. Dat idee wordt nu helemaal verlaten en er is een brug ingepland. Daarnaast is een van de ideeën om voor de N279 een nieuwe weg dwars over landgoed De Heikant te laten lopen. Slechte plannen dus voor Laarbeek!

De raadsfractie van De Werkgroep zal haar standpunt met de achterban bespreken in een openbare bijeenkomst op maandag 26 augustus a.s. U bent dan om 20.00 uur welkom in De Dreef te Aarle-Rixtel om met ons daarover van gedachte te wisselen.
De openbare raadsvergadering over de provinciale plannen zal donderdag 29 augustus vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis worden gehouden. Uiteraard bent u ook daar welkom.