Afbeelding

Peter Lammers en Henk van de Weijer 40 jaar lid van Harmonie O&U

NULL

Peter Lammers en Henk van de Weijer 40 jaar lid van Harmonie O&U


Beek en Donk - Nadat afgelopen vrijdagavond Sinterklaas de repeterende harmonie een verrassend bezoek had gebracht in Muziekcentrum Het Anker, was het tijd voor voorzitter Piet Kock om de beide jubilarissen Peter Lammers en Henk van de Weijer te huldigen met hun 40-jarig jubileum bij O&U.

Peter begon op zijn twaalfde met lessen op de saxofoon. Dat ging hem zo goed af dat hij op zeventienjarige leeftijd van dirigent Heinz Friesen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de solo aan het begin van de Sacre du Printemps van Stravinsky mocht spelen. In het originele werk is dit een fagotsolo, maar hij speelde dat perfect en zonder zenuwen op zijn saxofoon.

Daarna is Peter begonnen met zijn studie saxofoon en Algemene Muziek Vorming aan het conservatorium in Tilburg. Na vier jaar saxofoonstudie speelde Peter werkelijk fantastisch mooi. Helaas kreeg hij heel kort na zijn afstuderen last van embouchure problemen. Hij heeft stad en land afgereisd van kaakchirurg tot psycholoog om een therapie te vinden. Niemand kon hem helpen, zodat hij zijn carrièreplanning drastisch moest wijzigen.

In die tijd heeft Peter ook in de hofkapel meegespeeld. Daar kwam het niet zo nauw met het embouchure en Peter maakte er werk van om de meeste noten van allemaal te spelen. Gelukkig is hij nu weer terug in de rij van de saxofoons en brengt zijn grote ervaring in de saxofoonsectie.

Henk van de Weijer heeft schoolmuziek en directie gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg. Zijn eerste directieklussen waren het jongerenkoor en -orkest van Beek en het jeugdorkest van O&U.
Hij is afgestudeerd als dirigent met medewerking van de harmonie.

Jarenlang heeft Henk gefungeerd als artistiek leider van de onvolprezen hofkapel. De repetities waren kort en werden steevast afgesloten met een uitgebreide evaluatie aan de bar. Het was een buitengewoon gezellige club mensen waarin veel gekkigheid werd uitgehaald.

Henk beleeft aan zijn vak duidelijke veel plezier. Al heel veel jaren is hij tweede dirigent van de harmonie. Lichte muziek en jazz muziek zijn de sterke kant van Henk. In de jaren tachtig en negentig organiseerde Henk de feestavonden en de carnavalsconcerten van de harmonie waarvoor hij altijd wel een lied schreef of componeerde. Nog steeds is hij als dirigent en arrangeur actief bij alle carnavalsconcerten van O&U.

Als muziekdocent op het Knippenberg College helpt Henk de leerlingen klaar te maken voor het examen. Daar heeft hij ieder jaar steeds weer succes met de musical. Henk heeft ook jaren gespeeld in het Pauwkes Jazz orkest en speelt nu nog in Bigband Solid uit Gemert.