Voortgang na rondgang Integraal Beleidsplan

NULL

Voortgang na rondgang Integraal Beleidsplan


Laarbeek - Op initiatief van de Seniorenraad Laarbeek en het Platform Gehandicaptenbeleid Laarbeek is een regiegroep ingesteld om de inhoud van het beleidsplan onder de aandacht te brengen.

In september, oktober en november 2013 heeft de regiegroep een rondgang gemaakt in alle kernen van Laarbeek. Het doel hiervan was om met het Integrale Beleidsplan discussie op te wekken bij de inwoners, de senioren en mensen met een beperking. Discussie moest in het bijzonder ontstaan over verschillende onderwerpen als Veiligheid, Toegankelijkheid, Zorg, Arbeid, Vrije Tijd, Informatie en Participatie.

In totaal zijn er in de kernen ongeveer 200 personen op de verschillende bijeenkomsten geweest waarbij 50 vrijwilligers hebben aangegeven mee verder te willen praten.

Alle vrijwilligers die zich hebben opgegeven worden de komende weken gebeld. Zij worden uitgenodigd voor bijeenkomsten die eind januari 2014 plaatsvinden over onderstaande onderwerpen: Participatie, Informatie en Communicatie, Huisvesting, Veiligheid, Mobiliteit en Toegankelijkheid, Gezondheid en Zorg en Vrijwilligerswerk en Arbeid.

In werkgroepen gaan zij inventariseren wat er in Laarbeek gedaan wordt binnen deze onderwerpen, kijken wat zij missen en een advies uitbrengen over wat zij vinden hoe het georganiseerd of geregeld zou moeten worden.

De werkgroepen krijgen bij de start uitleg van de regiegroep en alle opmerkingen die door inwoners van Laarbeek over de verschillende onderwerpen aangegeven zijn.

Voor de grote vakantie hoopt de Regiegroep alle adviezen, suggesties en ideeën binnen te krijgen en deze neer te leggen bij gemeente of andere beleidsbepalende organisaties.