Hoge heren op de nieuwe zitbank
Hoge heren op de nieuwe zitbank

Tentoonstelling 'Muziektuin Historisch'

Historie Evenementen

Beek en Donk - In aansluiting op diverse activiteiten die gelijktijdig plaatsvinden in de Muziektuin, is ook de Heemkamer van Heemkundekring 'De Lange Vonder' op zondag 25 september voor publiek geopend.

Dit jaar is het precies 90 jaar geleden dat de handtekening werd gezet om de aanleg van de Muziektuin mogelijk te maken. In de Heemkamer is een tentoonstelling ingericht die de geschiedenis van dit Beek en Donkse park in beeld brengt vanaf de opening in 1928 en wat daaraan voorafging, tot de vele evenementen en concerten die er nog steeds plaatsvinden. Ook de kiosk, het Paviljoen met zijn bewoners, de monumenten die er een plaats kregen en de jubileumbomen die er geplant zijn, worden in de expositie belicht.

De geschiedenis van de Muziektuin is nauw verbonden met die van de jubilerende harmonie O&U. Veel historische foto's die bij het 125-jarig jubileum naar boven kwamen, zijn in deze tentoonstelling verwerkt.

De Heemkamer aan de Parklaan 5 te Beek en Donk is geopend op zondag 25 september van 12.00 tot 16.00 uur en op donderdag 29 september van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.