Afbeelding

R

Muziek

Röllik Goewd en Heikneuters hebben bijzondere band


Mariahout - Afgelopen zondag hebben carnavalsvereniging ‘De Heikneuters’ uit Mariahout en het Beek en Donkse muziekgezelschap ‘Röllik Goewd’ op een heel bijzondere manier hun vriendschapsbanden aangehaald.


Op het terras van horecagelegenheid De Pelgrim in Mariahout werd onder het genot van de muzikale klanken van Röllik Goewd, van de slagwerkgroep ‘Heisa’ uit Mariahout en met medewerking van een discotheek, in een stralend zonnetje een zeer geslaagde muzikale middag gehouden.

De organisatie van dit gebeuren was in handen van ‘de Hoge Raad’ van de Heikneuters, die in samenwerking met De Pelgrim voor een perfecte locatie hadden gezorgd. Aanleiding hiervoor was een vervolg op een gebeurtenis die tijdens carnaval 2014 plaatsvond.

Tijdens carnaval is een heel bijzondere reddingsband uit het voormalige buitenbad van zwembad de Koppelen in Beek en Donk in het bezit gekomen van Röllik Goewd. De band die door de Heikneuters werd gebruikt als decoratie bij hun activiteit ‘Schot voor de boeg’ in zaal De Pelgrim werd door de mensen van Röllik Goewd meegenomen in de stellige overtuiging dat deze band in Beek en Donk thuis hoort.

Dit bleek echter niet te kloppen, de reddingsband was door de Heikneuters geleend en de Heikneuters waren door dit gebeuren in een lastig parket terecht gekomen, de band moest terug naar de rechtmatige eigenaar. Met Röllik Goewd werd afgesproken dat de band onder het genot van de muzikale klanken aan de eigenaar terug gegeven zou worden. De Heikneuters hebben als compensatie een volle zak fietsenbanden aan Röllik Goewd overhandigd met de afspraak deze tijdens komend carnaval te gebruiken om (samen) opnieuw een bijzondere band aan te gaan.

Nadat de rechtmatige eigenaren van de reddingsband, Albert en Jeanne v/d Bogaard, uitgelegd hadden hoe zij in het bezit van deze band waren gekomen en dit vrij geloofwaardig klonk, mochten zij de band weer in ontvangst nemen. Hierna kon het in grote getale aanwezige publiek nogmaals genieten van de muziek van slagwerkgroep Heisa en van Röllik Goewd en werd deze bijzonder gezellige middag besloten met de afspraak dat de Heikneuters en Röllik Goewd zuinig zijn op de band die ze nu hebben.