Jubilerend Zanggroep Zingiz gaat op de Spaanse toer

Muziek

Jubilerend Zanggroep Zingiz gaat op de Spaanse toer


Beek en Donk - Na de zomervakantie is Zanggroep Zingiz weer fris en fruitig begonnen met de repetities. Deze keer wordt er extra hard gerepeteerd voor het aankomend koperen jubileum. Zanggroep Zingiz viert in april 2015 namelijk haar 12,5 jarig bestaan. Dit jubileum laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en de plannen rondom een jubileumconcert zijn in volle gang.


Naast het opfrissen van hun huidige repertoire gaan ze de komende tijd ook weer wat nieuwe liedjes instuderen. Zanggroep Zingiz zingt veelal Engels en Nederlandstalige nummers. Maar ze schuwen ook een Duits, Italiaans en zelfs Zweeds nummer niet. Op dit moment staan de 30-tal zangeressen onder leiding van dirigente Heidi de Louw te zweten om een Spaans nummer in te studeren. Dit kost de nodige moeite, maar het resultaat wordt uiteindelijk zeker prachtig.

Zanggroep Zingiz is nog altijd op zoek naar enkele enthousiaste sopranen. Dus vind je het leuk om te zingen, heb je wat ervaring, ben je sopraan? Kom dan gerust eens een avondje luisteren. De repetities vinden plaats op woensdagavond vanaf 20.00 uur bij Café van de Burgt.