KBO lezing:

NULL

KBO lezing: ‘de grenzen aan het leven’



Lieshout – De werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit/Gele Kruis Lieshout houdt op donderdag 6 november een lezing over de grenzen aan het leven. Deze avond wordt gehouden in samenwerking met de KBO en ViERBINDEN. Marinus van den Berg verzorgd de lezing.

Marinus van den Berg is pastor in verpleeghuis Antonius-IJsselmonde in Rotterdam. Hij schreef veel goed ontvangen boeken over verlieservaringen en rouwverwerking. Bekende titels van hem zijn onder meer ‘Voor de laatste tijd’. ‘Samen werken aan een goede dood’, ‘Betrokken zorg’, ‘Voor bij het einde’ en ‘Warme zorg, warme woorden’. Voor hij verpleeghuispastor was, werkte hij als pastoraal vormingswerker voor gezondheids- en welzijnszorg in het dekenaat Almelo. Al meer dan 25 jaar is hij betrokken bij de activiteiten van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK).

Op deze middag zal hij stilstaan bij vragen als: zwijgen en spreken over de dood, over slecht nieuws, over wel of niet behandelen en de grenzen daarvan, over terugkijken en afronden van het leven, over lijden, pijn en menswaardig sterven, over regelen van wat en met wie, wat kunnen/mogen artsen, euthanasie en palliatieve sedatief, misverstanden over euthanasie, de laatste eer. De lezing vindt plaats op donderdag 6 november in het Dorpshuis en begint om 14.00 uur.