Afbeelding

Alle seniorenteams Badminton Club Lieshout op kampioenskoers

Sportnieuws

Alle seniorenteams Badminton Club Lieshout op kampioenskoers



Lieshout - Zéér opvallend: álle seniorenteams van Badminton Club Lieshout liggen op kampioenskoers. Zowel in de districtscompetitie als in de midweekcompetitie staan alle deelnemende teams van Badminton Club Lieshout bovenaan: een ongekende situatie die zomaar kan leiden tot liefst vier kampioenen in één seizoen.


Districtscompetitie
De districtscompetitie van Badminton Nederland Loopt van begin september tot eind januari. Om die reden is het grootste deel van die competitie al achter de rug. Badminton Club Lieshout neemt met twee teams deel aan de districtscompetitie: met één team aan de mixcompetitie en met één team aan de herencompetitie.

BCL-1/BouwCenter Swinkels
BCL-1/BouwCenter Swinkels is het mixteam dat dit seizoen, na ook al een kampioenschap in het afgelopen jaar, in de tweede klasse uit komt. In de vierde afdeling hebben zij nu een voorsprong van 9 punten op BC Sarabee-2, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft en dus tot op één punt kan naderen. De andere teams in deze afdeling zijn inmiddels op een forse achterstand gezet. Op 18 januari vindt de cruciale wedstrijd voor BCL-1/BouwCenter Swinkels plaats, als zij het team van BC Scarabee ontvangen in een thuiswedstrijd. Na 18 januari zal er dus heel veel meer duidelijk zijn met betrekking tot de kampioensaspiraties van dit team.

BCL-H1/SportPoint Gemert
BCL-H1/SportPoint Gemert staat fier bovenaan in de eerste afdeling van de mannen-3-klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze klasse staat het team op een voorsprong van dertien (!!) punten op de nummer twee: dat is het eerste mannenteam van BC Goirle. In de onderlinge confrontatie hebben de Lieshoutse mannen héél duidelijk laten zien wie de beste in deze klasse is, door alle partijen te winnen en de Goirlese heren met een 8-0 verliespartij huiswaarts te zenden. BCL-H1/SportPoint Gemert heeft in de komende uitwedstrijd tegen het BC Veerkracht-M2 voldoende aan 4 punten om zich, voor het eerst in deze samenstelling, kampioen te mogen noemen.

Midweekcompetitie
De midweekcompetitie, die ook door Badminton Nederland wordt georganiseerd loopt van september tot mei. In die periode worden de competitiewedstrijden met enkele tussenpozen afgewerkt. Badminton Club Lieshout neemt dit seizoen met twee teams deel aan deze midweekcompetitie, die er overigens alleen voor mixteams is.

BCL-R1/Bavaria
BCL-R1/Bavaria speelt in de eerste poule van de vierde klasse en heeft in die poule de koppositie ingenomen. Met een voorsprong van 7 punten én een wedstrijd minder gespeeld op BCH-R3 doen zij het dit seizoen erg goed. Ook BC Oirschot-R1 kan met een achterstand van 8 punten nog niet dicht bij de Lieshoutse badmintonners komen. Omdat deze competitie nog niet halverwege is, is de buit echter nog lang niet binnen en zullen de Lieshoutse badmintonners nog flink aan de bak moeten om aan het einde van het seizoen nog steeds boven aan te staan..

BCL-R2/’t Verswarenhuys
BCL-R2/’t Verswarenhuys speelt dit seizoen in de eerste poule van de vijfde klasse. Het team staat in die klasse bovenaan, nét boven BC-Oirschot-R3. dat team heeft evenveel wedstrijdpunten heeft, maar moet door een slechter puntensaldo de tweede plaats innemen. Ook in deze klasse moeten nog vele wedstrijden afgewerkt worden, zodat nog niet duidelijk is wie bovenaan zal gaan eindigen. BCL-R2/’t Verswarenhuys zal er echter wel alles aan gaan doen om op die positie te eindigen.

Toch wel een heel unieke en opvallende situatie: alle teams van de senioren van Badminton Club Lieshout staan in hun competitie bovenaan: dat moet wel haast meerdere kampioenen gaan opleveren in het sportjaar 2015.

Programma
Op 24 en 31 december zijn er geen speelavonden in verband met Kerst en Oudjaar. De Nieuwjaarsborrel voor jeugd en senioren wordt gehouden op woensdag 7 januari, aanvang 19.30 uur. Op 14 januari staat om 20.00 uur de eerste senioren-beginnerstraining gepland.

foto: Ook in 2014 werd BCL-1/BouwCenter Swinkels al kampioen: toen van de derde klasse