Afbeelding

Lieshoutse Wieteke Konings stagiaire bij The Voice of Holland

NULL

Lieshoutse Wieteke Konings stagiaire bij The Voice of Holland


Lieshout - Haar favoriet Sjors van der Panne werd afgelopen vrijdag tweede bij de ‘Voice of Holland’. De 21-jarige Lieshoutse (én Hilversumse) Wieteke Konings was erbij als 3e jaars stagiaire van de opleiding ‘Communicatie International Events Music and Entertainment Studies’. Een hele mond vol. Wat doet ze precies? De MooiLaarbeekKrant zocht haar thuis, in Lieshout, op.

Van productie tot redactie

“Officieel ben ik webredacteur. Het hele pakketje van productie tot redactie van ‘The Voice’ hoort daarbij. Denk bijvoorbeeld aan het interviewen van talenten, coaches, foto’s maken en video-opnames monteren. Bezig met de site, de Facebookpagina en de zogenaamde ‘redroomapp’. En het regelen van spullen - ja, zelfs zandzakken! - die nodig zijn. Het hoort er allemaal bij. Het is werken onder grote druk en met deadlines. Niet precies weten wat je over tien minuten doet, dat past goed bij mij. Ik kan niet zo goed tegen structuur”, vertelt Wieteke eerlijk. Maar het is niet alleen glamour hoor, niet alleen maar leuk. Achter de schermen wordt er veel gerend en geschreeuwd. Natuurlijk heb ik enorm genoten van onze reisjes in de auto van ‘The Voice’. Ik wist niet wat ik meemaakte. Iedereen begon te zwaaien, mensen wilden met ons op de foto, er werd gratis eten en drinken aangeboden… Ongelooflijk.”

Favoriet talent en coach

Wieteke is duidelijk in haar favoriete talent en coach: Sjors van der Panne en Marco Borsato. “Ik bewonder Sjors omdat hij alles superleuk vindt, niet arrogant is, en dankbaar voor zijn kans in ‘The Voice’. En eerlijk gezegd: Als Marco al ‘goedemorgen’ zegt bij binnenkomst, dan begin ik al te stotteren. Dat is gewoon een leuke, sympathieke vent.”

Toekomstplannen

De stage bij ‘The Voice Of Holland’ zit er bijna op. Wieteke zit niet stil en heeft al nieuwe plannen voor het nieuwe jaar. “In februari ga ik, met nog drie anderen, vijf maanden naar Istanbul om mijn minor-opleiding te doen. Ik wil graag meer ervaring opdoen in een ander land, foto’s maken en me niet alleen op Nederland richten. Het is natuurlijk een spannende onderneming maar ik verwacht hiermee veel levenservaring op te kunnen doen. Dus op jouw vraag wat ik over vijf jaar doe? Dan hoop ik mijn eigen bedrijf te runnen, waarbij ik fotografie combineer met promotiefilms maken. Voor mij geldt: ik doe en hou het meest van beeld.”