Viering sterfdag zalige pater Eustachius van Lieshout

NULL

Viering sterfdag zalige pater Eustachius van Lieshout


Laarbeek - Tijdens de weekendvieringen wordt, op 29 en 30 augustus, in alle in gebruik zijnde kerken van Laarbeek stil gestaan bij de sterfdag van zalige pater Eustachius van Lieshout. Aan de gilden uit de diverse kernen is gevraagd om door hun aanwezigheid de vieringen extra cachet te geven en na de viering een vendelgroet te brengen.


Op deze manier wordt de naam van de (nieuwe) parochie extra onder de aandacht gebracht en wordt er recht gedaan aan het vele goede missionaire werk dat pater Eustachius met name in Brazilië heeft verricht. Natuurlijk wordt in Brazilië in Belo Horizonte de sterfdag uitgebreid gevierd.

Ook daarom is er op 30 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur een fietstocht van kerk naar kerk om iedereen, die dat wil, de kans te geven de diverse in gebruik zijnde kerken in de parochie te bezichtigen en te zien en/of te horen wat er allemaal te doen is; op deze manier kunnen de bezoekers een beeld krijgen van de kerken en van de activiteiten onder en rondom de torens in iedere kern.

Bij iedere kerk is er voor de bezoekers, groot of klein, een versnapering zodat zij gesterkt op pad kunnen om de volgende kerk te bezoeken.