Afbeelding

1e Editie 'SCHENK' smaakt naar meer

NULL

1e Editie 'SCHENK' smaakt naar meer


Aarle-Rixtel – Afgelopen zaterdag, 29 augustus, vond de allereerste editie plaats van het barbecue evenement ‘SCHENK’, georganiseerd door de jonge brouwers van Hooglander Bier. In de tuin van Dorpscafé De Vrienden werd een uniek staaltje foodpairing van de barbecue gepresenteerd.

De avond stond geheel in het teken van de combinatie lekker eten en Hooglander bier. De tuin van Dorpscafé De vrienden werd voor deze gelegenheid compleet omgetoverd tot een zomers tafereel. Lange tafels waar jong en oud gezamenlijk genieten van een goed glas bier en lekker eten. En het feest werd op Hooglandse wijze voorgezet tot in de kleine uurtjes met een biertje en een dansje.

Naast het schenken van de Hooglander IPA draaide de avond om vlees met schenken! Niet het eerste het beste vlees, maar vlees dat van malsheid van het bot valt. Majestueuze stukken vlees, uitgebeend, gemarineerd en speciaal geselecteerd om tot perfectie gegrild te worden. Geen aangebrande speklappen, halfgare stukken salmonella kip, kiloknallers en slap stokbrood, maar een hoogstaande, creatieve en innemende BBQ. Volgens de brouwers komt dit alles samen in het speciaal geselecteerde viergangenmenu dat samengesteld is met de beste lokale ingrediënten en dat perfect aansluit bij de Hooglander IPA.

Rick Verhees: “De avond was een groot succes en wat wil je nog meer als perfect weer, bier, vlees, muziek en gezelligheid!” Ook Geert Hagelaar beaamt dit en noemt het een fenomenale avond die zeker een vervolg krijgt met een tweede editie. “We hebben in ieder geval al genoeg nieuwe plannen dit we graag willen gaan uitvoeren.” Volgens de twee brouwers smaakte niet alleen het menu en het bier naar meer, maar ook de allereerste editie van SCHENK.

De sfeerbeelden van de avond zijn terug te vinden op www.hooglanderbier.nl en op de Facebookpagina van Hooglander Bier.