Geslaagde open dag bij Scouting Aarle-Rixtel

NULL

Geslaagde open dag bij Scouting Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Scouting Aarle-Rixtel heeft afgelopen zaterdag het Scoutingseizoen geopend met een open dag. De open dag startte met het zogenaamde ‘overvliegen’, waarbij de oudste leden van een speltak over gaan naar de volgende speltak. 


Het overvliegen gebeurde dit jaar door het beklimmen van een klimwand van wel tien meter hoog. Onderaan de klimwand werden de overvliegers een voor een uitgezwaaid door de leiding van hun oude speltak en op het moment dat ze weer terug beneden kwamen stond de leiding van hun nieuwe speltak al op hen te wachten.

Na het overvliegen gingen ook de overige activiteiten van start: zo konden de kinderen bijvoorbeeld marshmallows bakken boven het kampvuur en konden ze bowlen op een bowlingbaan van pionierhout. Daarnaast kon er reuzemikado worden gespeeld met mikadopalen van wel drie meter lang.

Bij de klimwand werd direct na het overvliegen een tweede baan geopend. Dat was ook wel nodig omdat het, tussen de buien door, steeds drukker begon te worden op het Scoutingterrein. Veel kinderen, zowel eigen leden als bezoekers van buitenaf, hebben een poging gewaagd om de top van de klimwand te bereiken. Ondanks de grote hoogte van de baan lukte het zelfs een heel aantal van de allerkleinsten om de top te bereiken.

Bij de verschillende speltakken van Scouting Aarle-Rixtel is er nog plaats voor nieuwe leden. Meer informatie daarover kan worden gevonden op www.scoutingaarlerixtel.nl.