Afbeelding

Koningschieten Gilde Sint Leonardus

NULL

Koningschieten Gilde Sint Leonardus


Beek en Donk - De kermisactiviteiten van het gilde St. Leonardus, zoals het traditioneel koningsschieten, schieten voor kermiskoning(in), het prijsschieten en het koningskruisschieten vinden dit jaar op zaterdag 12 september plaats. 


Voor alweer de vierde kermiskoning(in) van het Gilde Sint Leonardus, Dorothé van Rixtel, komt een einde aan haar koninginnejaar, maar natuurlijk mag zij haar titel verdedigen. 

Het programma op kermiszaterdag 12 september ziet er als volgt uit: Om 10.00 uur komen alle gildebroeders samen bij de afgaande koning Jan Huijbers en na traditiegetrouw bij hem brandewijn te hebben gedronken volgt er een gebedsdienst in de Leonarduskapel. Hierna vertrekt het gilde naar schietterrein ’t Wipke, om samen met de gildezusters en genodigden te genieten van erwtensoep met broodjes. Vanaf 13.00 uur worden belangstellenden ontvangen op ’t Wipke en bestaat er nog een mogelijkheid om kermisloten te kopen. Om 13.00 uur begint het traditionele koningsschieten. Het wordt beslist een spannende strijd en ook niet-gildebroeders van 25 jaar of ouder en wonend in Beek en Donk mogen aan het koningsschieten deelnemen. Graag nodigt het gilde u allen uit om dit schouwspel bij te wonen.

Na de installatie van de nieuwe koning vindt het puistschieten plaats voor de 15 levensmiddelenpakketten. Hierna wordt er gestreden voor de drie zilveren koningskruisen (ca. 16.00 uur). Om 18.00 uur begint de strijd om de titel van kermiskoning of kermiskoningin 2015.

Vorig jaar was dat Dorothé van Rixtel en die zal haar titel ongetwijfeld verdedigen. Dames en heren vanaf 18 jaar mogen hieraan deelnemen. Deze titel schept geen enkele verplichting t.o.v. het gilde. Het is enkel voor de eer en de gezelligheid.

Het gilde wenst u allen heel prettige kermisdagen en ontvangt u graag kermiszaterdag op schietterrein ’t Wipke.

Foto: De winnaars van het Koningschieten in 2014